Puy du Fou Vikingen show

Interview met acteur Taco van Puy du Fou

Hoe is het om acteur in een themapark te zijn?…

Hoe zou het zijn om ‘ in de Vikingen tijd te leven’? Acteur Taco weet er het fijne van, en wil in dit interview zijn avonturen graag met je delen. Deze Nederlandse Fransman heeft een hoofdrol in de Vikingen show van theaterpark Puy du Fou. Deze show overvallen Vikingen -uit een ver vervlogen verleden- een middeleeuws dorpje.

Dat gaat er dramatisch aan toe. Dit is geen knullig toneelstukje, maar een sensationeel spektakel. Stunts en special effects zijn dan ook megalomaan. niet’. Zo verrijst een compleet schip -met man en al- uit het water. Varkens, ganzen en paarden doen de gekste trucjes. Vikingen vechten om het hardst. Edelmannen worden als ruimtevaarders gelanceerd. Als klapper op de vuurpijl fikt de boel compleet af. De vlammen spatten er vanaf. Kortom: Je gelooft je ogen niet. Interview acteur Puy du Fou

Van student tot podiumbeest

Na afloop van een show duiken we even het podium po voor een interview met acteur Taco van openlucht theaterpark Puy du Fou. In het dagelijks leven studeert Taco rechten. Maar zodra het hoogseizoen begint trekt hij z’n harnas aan en ontpopt hij zich als podiumbeest. Als edelman bij de Vikingen voorstelling heeft hij het flink te verduren. Buiten deze rol om ziet zijn acteursleven er zonnig uit. Hard werken zeker zo’n rol in een voorstelling? ‘

Natuurlijk is het best hard werken. Dit is geen negen- tot vijf baan. Je bent de hele dag in weer en wind in touw. Maar daar staat heel wat tegenover. Vette lol en een dik applaus. Taco: ‘Het leukste van dit werk? Als acteur zit je altijd in een vakantiesfeer. Ik sta dagelijks tussen vrolijke vakantiegangers. Het is super om zo’n groot publiek te vermaken en respons te krijgen.

Dat is magisch. Unieke job? Dat kun je wel zeggen. Ik heb in de loop der tijd een hechte en internationale vriendenkring opgebouwd. Daarbij doe ik dingen die in het normale leven niet kunnen… Zoals vechten met een Viking, of de hele dag paardrijden.
Puy du Fou Vikingen show

 Franse kaaskop

Wat maakt dit theaterpark zo uniek? Puy du Fou brengt de Franse geschiedenis echt tot leven. Er is geen ander park of theater dat dit op zo’n enorme schaal, en zo goed doet. Hoe ben je hier als acteur terecht gekomen? En is zo’n rol voor iedereen weggelegd?… Ik ben in Nederland geboren en opgegroeid in de Vendèe.

Als local heb ik veel voorstellingen gezien. Was hier kind aan huis, heb daardoor ook de ‘Kids Academy’ van Puy du Fou ontdekt. In de kids Academy leer je een aantal basisvaardigheden zoals  acteren en vechten. Daarna begint het echte werk en ga je het toneel op. Natuurlijk ben ik net als iedereen met een kleine rol begonnen, daarna  ben ik doorgestroomd naar de grote podia en heb een hoofdrol in de Vikingen gescoord.

Puy du Fou actor

Interview met een local uit de Loire

In het theater op vakantie

Inmiddels kan ik me geen zomer voorstellen zonder dit theater. Waar ga jij eigenlijk naar toe als je vakantie hebt? Als het trimester voorbij is ga ik in juni meestal naar ons huisje in de bergen, en in de winter ga ik op skivakantie. Maar het grootse deel van de zomer is Taco ‘op vakantie in Puy du Fou’.

Niet echt een straf. Waarom moeten Nederlanders dit park bezoeken? Taco: Kijk om je heen, dit is toch uniek. Heb je echt niet in Nederland en omstreken. Wat is eigenlijk jouw favoriete show?  ‘M’n eigen show: de Vikingen natuurlijk!’ En onze kids kunnen hem geen ongelijk geven. Aan het einde van de dag heeft Taco in Pip en Juup er weer twee jonge fans bijgekregen.

Pip: ‘Ik heb nog nooit zulke gekke dingen gezien. Een schip met levende Vikingen komt zomaar uit het water. Hoe doen ze dit?’ En dat is precies het sentiment van de dag. Je blijft je afvragen hoe ze het allemaal voor elkaar spelen. Meer over theaterpark Puy du Fou?

Puy du Fou|Frankrijk’s beste themapark

De leukste themaparken van Frankrijk

Post a comment

Your email address will not be published.