Eten & drinken in Malmö Zweden-17 tips

De lekkerste adresjes van Malmö in Zweden

Waar vegetarisch, vegan eten, drinken en overnachten in Malmö? Reisachtig heeft alvast de beste culinaire adresjes voor je gescout! Met 170 verschillende nationaliteiten, is ook de ‘cuisine’ van Malmö een potpourri van smaken. Van Syrische, Italiaanse tot Scandinavische keuken. Kortom: alle smaken van de wereld komen samen in deze culinaire stad.

Malmö is niet alleen 1 van de grootste steden van Zweden, maar ook op culinair gebied is de stad groots… Met 3 Michelin sterren restaurants -zoals Vollmers-, veel ‘New Nordic Cuisine’ is Malmö een foodie bestemming. En universeel. Er zijn tal van goede vega/vegan eettentjes te vinden. Daarbij kun je op veel plekken ook met een (glutenvrij) dieet heerlijk dineren, lunchen,koffie drinken en culinair shoppen.

Leuke wijk St. Knuts

Deze knotsgekke buurt nabij Folkets Park is dè plek voor lekkerbekken. Hipster wijk St. Knuts is klein, maar heeft wel veel gezellige kleinschalige winkels en leuke café’s, restaurants en terrasjes. Waaronder:

 • Spoonery: een gezellig restaurant met allerhande Zweedse en internationale gerechten. Ook fijn in de zomer: met terras rondom. Daarbij serveert Spoonery gluten-, lactose vrije, vegan of vegetarische gerechten.

Café No 6: kleine, knusse koffiebar met taartjes broodjes van nabijgelegen Söderberg en Sara.

 • Liever rechtsreeks een heerlijke bun uit de oven? Loop door naar Söderberg en Sara. Alles is gemaakt met lokale ingrediënten. Super vers en overheerlijk. Dit is een populaire stek onder locals.
 • Uggla Kaffebar. Relaxte koffiebar aan het ‘Sankt Knuts’ plein. Puike plek voor een ontbijtje, lichte lunch of een maché latte. Tevens vegan opties.
 • Mineral: te gek vegan restaurant. Hier draait alles om smakelijke en kleurrijke gerechten. Mineral weet van wanten. Ook voor allround eters is dit een adresje om te onthouden.
  Café no 6 Malmö

  Café no 6 Malmö

  Södeberg & Sara Malmö

  Södeberg en Sara Malmö

  Spoonery restaurant

  De Spoonery

  Restaurant Mineral

  Mineral

Davidshall culi buurt

Nog een leuke buurt in Malmö is Davidshall. Voormalige kroegen-buurt in het centrum. Enkele leuke winkelstraten, cafés, restaurants en meer. Grappig: in de drop winkel kun je (in de zomer) ook dropijs en allerhande ‘lakriz’ kopen. Shop till you drop! En als je toch in de buurt bent. Steek vanuit Davidshall even door naar AB Småland. Een winkel/ café concept. Van toffe Scandinavische accessoires, meubelen van gerecycled materiaal. Niet goedkoop, wel leuk. In het café is alles bio. Ook voor je dagelijkse portie veel vegan food kun je hier heerlijk eten en drinken in Malmö.

Vegan vondst Leve!

Bageri oftewel boulangerie Leve. Deze levendige lunchroom/bakkerij is een heuse vondst. Al zul je hier zeker niet de enige bezoeker zijn. Van overheerlijke verse vegan croissants tot en met vrolijke taartjes. Levi heeft meerdere prijzen gewonnen. Daardoor het is af en toe dringen geblazen. Maar wachten op een plekje in huiselijk Leve is de moeite waard. Dit is mogelijk 1 van ’s werelds beste vegan bakkers. Robbert wil alleen al voor Leve terug naar Zweden gaan…

St Jacobs Stenugensbageri: perfecte Fika stop

Mooie bakkerij annex koffiebar in het centrum van Malmö. Staat bekend om zijn overheerlijke Zweedse kardemom- of kaneel broodjes, cheesecake. Ideaal als ‘Fika’ moment in Zweden. Fika is vergelijkbaar met onze Hollandse koffie-of thee break. Een uurtje bijkletsen met vrienden, familie onder het genot van iets zoets. Een gebakje, koek of zoet broodje. Fika is een niet te missen activiteit, als je in Zweden, Malmö bent. En het mooie is… je kunt gerust 2 keer een fika pauze per dag inlassen. In de ochtend bij de koffie, in de middag bij de thee.

Cardamom buns Sweden

Cardamom buns

Malmö Saluhall

Dit is de foodmarket van Malmö. Stands met street- en gourmet food van toprestaurants staan hier zijn aan zij. De foodhal is 1 grote wereldse keuken. Dat betekent tevens een keur aan keuze. Van lokale bierbrouwerij- pizzabakker, tot vietnamese food. Schep je bordje vol, en neem plaats op het terras. voor ieder wat wils. Helaas was deze food heaven gesloten ten tijde van ons bezoek. Overigens sluit Saluhall om 21.00 uur.

Saluhallen Malmö

Saluhallen Malmö

Davidshall neighbourhood Malmö

Davidshall

Drop winkel Malmö

Drop in…

Davidshall in Malmo

Davidshall

Beste restaurants Malmo? Volgens locals zijn deze adresjes niet te missen!

 • Que- Op zoek naar een foodgasm? Dan is dit Vietnamese restaurant net wat je nodig hebt. Gerechten zijn uitgebalanceerd, smaakvol en mooi opgemaakt. Aanrader: het tasting menu. Laat je verwennen en verrassen. Niet goedkoop, wel goed!

Sture- Frans restaurant met Zweedse invloeden. Bekroond met Michelin ster. Een stukje ‘fine dining’ hartje centrum.

 • Ostergatan- Volgens local Sven moet je bij aankomst in Malmo direct door  naar Ostergatan. Dit is de beste pizza van Zweden….volgens Sven. Eh sowieso uitermate voordelig. Een uitstekende budget optie in Malmö.
 • Pic Nic- Voordelige lunch adresje met heerlijke salades, broodjes. Klein maar fijn. Dit adresje in Davidshall ligt nabij het station.
 • The raw kitchen- Gezond & lekker? Dan is de Raw Kitchen je ideale brunch, lunch en diner. Organic, rauw, en mooi gepresenteerd. Geen voordeel pakker, wel een gouden tip.

Accommodatie in Malmö?- bijzondere adresjes!
Malmö- Stedentrip met kinderen
Malmö- Tips parken, speeltuinen & stranden

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: