Streekproducten franse bergen

Pyreneeën Frankrijk| Waar en wat eten en drinken

Hautes Pyrénées means good food and drinks!

This area in southern France is located in the mountains of the Hautes-Pyrénées. Right on the border of Catalonia (Spain)  and France. So that means a combination of Spanish and French cuisine. Regional dishes are served in many restaurants. These are often prepared from the most delicious regional products. Reisachtig has probably tested some regional products and local dishes in the Pyrénées 2 Vallées (Hautes-Pyrénées). Yummm.
Hautes-Pyrénées
Terrasje Hautes-Pyrénées

Enjoy a nice meal. Restaurants in Pyrenees 2 Vallées

A holiday in means a nice meal with delicious wines. From starter to dessert, everything is taken care of down to the last detail. You can enjoy ‘superb’ food in practically every restaurant, corner pub or hotel throughout the region. In fact, you have to try very hard to get a bad luck here. It is striking that the best restaurants do not always look attractive from the outside. Most restaurants in Pyrénées 2 Vallées serve an affordable but excellent lunch menu with regional dishes.

Saint Lary: mini Cannes among ski resorts

What is Saint Lary? This is a beautiful, somewhat chic ski resort in Pyrénées 2 Vallées. The town is charming, has nice shops and restaurants. With its half-timbered houses and spa, Saint Lary is a bit reminiscent of Switzerland. In winter, Saint-Lary is the mini Cannes of ski villages. Tip: It is super busy here in February and March, so keep that in mind.

Saint- Lary

Fountain in Saint Lairy

Saint Lary restaurant

La Main a la Pate

Restaurant Izard Saint Lairy

Restaurant Izard

Restaurant tips in Saint-Lary

We have probably tested 2 family-proof restaurants for you. Including: ‘La Main a la Pate’ . This is not beauty on the outside, but beauty is on the inside. The interior is cozy and there is a nice terrace. The menu includes local dishes, pizza and salads. The zucchini pasta and a salad with tomato ice cream…yes you read that right are highly recommended. Tip 2: Izard Grand Café . This popular  Grand Café is located right on the main street. Izard is modern and darkly decorated. There are no windows…but there is a terrace. The food is delicious, and there are local, grill and even vegetarian dishes on the menu. All courses are beautifully laid out. The best according to Pip and Juup? The dessert: a crepe with ice cream!

Eten en drinken in Peyragudes
Brasserie B&C. Dit is niet alleen mijn persoonlijke favoriet in Pyrénées 2 Vallées, maar scoort ook nog eens ace op Tripadvisor. De cuisine is niet hoogstaand maar o zo lekker. En de service is ongekend goed. Juup heeft zelfs haar hele bord leeg gegeten. Dus de lasagne o en baskische taart zijn een aanrader.Brasserie B&C in PeyragudesEten en drinken in Arreau Pyreneeën 
Restaurant L’Arbizon: tip van locals. Zeker tijdens de lunch is het hier binnen nogal druk. Buiten op het terras zit je als (enige) god in Frankrijk. En het eten? De fajitas, burgers zijn heerlijk. Ook de service is gezellig, en on-Frans-lekker direct. Er staan veel lokale gerechten drankjes: zelfs limonade uit Arreau op de kaart. Lemonade from Arreau

Vakantie gaat door de maag

Wie naar Frankrijk gaat zegt: ‘stokbrood en produits de regionaux’. En beide zijn hier in overvloed. Ik schotel je graag alvast enkele streekproducten, specialiteiten voor. Want niet alleen liefde maar ook vakantie gaat door de maag. Delicatessen in de franse Alpen

Croustade des Pyrénées 

Croustade des Pyrénées

Zin in Zoet? Ga voor Gateau a la Brouche. Deze cake van het spit met druip-looks wordt boven een houtvuurtje gebakken. En hij smaakt ook nog eens lekker: zoet, met een ondertoon van rook en rum. De Gateau wordt vooral bij feesten en speciale gelegenheden gegeten. Maar hey vakantie is feestelijke gelegenheid genoeg. Dus duik een bakker in en spies een cake. Meer cake? Ik zeg: Croustade des Pyrénées!. Een beetje franse koekenbakker maakt deze botercake. Soms met kersen, of kleine stukjes chocolade. Yummy!

Brebis kaas uit de Haute Pyrénées 
Say cheese!
Met zoveel koeien, schapen en frisse alpenweide is het nogal wiedes dat er veel goede kazen in de Haute Pyrénées te vinden zijn. Tomme des Pyrénées is de bekendste en gangbaarste kaas. Gekleed in zwart is deze subtiele dame een echte verleidster. Meer kaas voor op je plankje?… Tome de Barousse en Brebis. Deze rauwmelkse kaas uit de Barousse vallei is zacht van binnen hard van buiten. Onze kids zijn niet dol op dit ‘wel riekende’ kaasje. Wel valt schapenkaas Brebis in de prijzen bij de hele familie. Deze of andere fromages zelf proeven? In Saint- Lary barst het van de prachtige delicatessen- en kaaswinkels.
Honing uit de Haute Pyrénées 
Genepi aperitief
Kersenlikeur uit de Haute Pyrénées 
Honing, en aperitive
In de bergen bloeien de bloemen als een malle. Dat is fijn voor mens en bij. In de Hautes-Pyrénées zijn maar liefst 50 professionele imkers. En die maken samen met bezige bijtjes ‘high -altitude honing’. Tip: de biologische honing van de Mortagne family van vader Pierre en zoon Martin. Pooh beer kan jaloers zijn op deze productie. Drankje erbij? Wat dacht je van kersenlikeur met een hint van Espelette peper. Geen zoetekauw? Neem een Genepi: aperitief met alpenkruiden. Dit bittertje is ooit uitgevonden door monniken. Met een alcoholpercentage van 40 procent is dit geen Radler te noemen.

Markt in Génos

Iedere woensdag van 17.00-22.00 is er een gezellige markt in Genos, nabij Loundevielle te vinden. Deze kleine markt is bezaaid met leuke kraampjes met streekgerechten en streekproducten. Van een bierbarretje, via mini-crêperie  tot en met groenteman. Ideaal voor een goed gevulde boodschappentas met ‘spécialités de région’.
Markt in Genos
Bier uit de bergen
Micro brouwerij L’Aucataise In Arreau. Sinds 2012  brouwen 2 mannen hier bier. In een grote loods worden dagelijks 16 verschillende bieren en 3 soorten limonade gefabriceerd. En rara? Tot vorige week werden alle flesjes (4000 per maand) met de hand gekurkt. En natuurlijk hebben we ter plekke een biertje gedronken. En als bier-virgin zou ik zo weer terug gaan voor het bier met épices. Met de lichte smaak van ontbijtkoek. Klink raar, maar wacht maar tot je het proeft. Daarvoor zul je wel even naar Frankrijk moeten afreizen. Het bier is nog niet in NL te koop.
Brewery L'Aucataise
Brouwerij L'aucataise
Waar logeren in de Pyreneeën, meer bergvakanties in Frankrijk? 
Accommodatie in les Deux Vallées
Het leukste van de Hautes-Pyrénées
Mont-Blanc bucketlist bestemming

1 Comment

  • Lex

    Dus ook een goede bestemming voor lekkerbekken zoals wij.

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: