Pico eiland hoogtepunt van de Azoren in 11 reistips

Bergeiland Pico, het op één na grootste eiland van de Azoren zit barstensvol met natuurlijke juweeltjes. Van de reusachtige vulkaan Pico tot zwarte wijngaarden, wandelroutes, walvissen, wijngaarden en stranden. In dit reisblog heb ik alle bezienswaardigheden akvast voor je gescout. Zo haal je het meeste uit je vakantie in Pico, de Azoren.Pico eiland zien

Zien en te doen op eiland Pico Azoren

Niet te missen hoogtepunt van Pico? De gelijknamige vulkaan. Door zijn omvang is deze het beste vanuit buureiland Faial of vanuit de lucht te bewonderen. Met een hoogte van 2.351 meter steekt deze hoogste piek van Portugal met kop en schouders boven het eiland uit. Alleen dat al is reden genoeg om deze berg te bedwingen.

De wandeling naar de top van de ‘Montanha do Pico” of Pico Mountain Hike” is een uitdaging. De Pico berg beklimmen? Start je hike het Casa da Montanha (Mountain House). De klim naar de top betekent flink bikkelen, maar de beloning in de vorm van topuitzichten is groot.

Tip: wist je dat je ook naar verschillende tussenstations kunt lopen? Een wandeling op de Pico vulkaan is daarmee voor alle niveaus bereikbaar. Ook met kinderen is een hike op de Pico berg een mooi en haalbaar avontuur.

  • Let op: bergschoenen zijn verplicht. Ook krijg je een tracker mee. Het laatste deel van de beklimming is heftig en alleen geschikt voor geoefende wandelaars. In het hoogseizoen worden er 320 mensen per dag toegelaten, het is handig om in de zomervakantie vooraf een plek te reserveren.
    Pico vulkaan beklimmen

    Wandeling Pico

    Wandelen Pico eiland

Wijngaarden van Pico

De wijngaarden van Pico zijn omzoomd met zwarte muurtjes van vulkaansteen. De omheiningen beschermen de wijnranken tegen de heersers van Pico: wind en zee. Van een afstand bekeken lijkt het landschap één grote groen-zwarte lappendeken. Een bijzonder gezicht. Het is dan ook niet vreemd dat deze zogeheten Zwarte wijngaarden op de UNESCO lijst prijken.

In het gebied van Criação Velha en Santa Luzia is het goed wandelen tussen de wijnlanden. Tel daarbij het fenomenale uitzicht op de Atlantische Oceaan en de berg Pico en het hele plaatje is compleet. De leukste wandeling tussen de wijngaarden van Pico? De Trilho das Vinhas” (Wijngaardenroute).Zwarte wijngaarden van Pico eiland

Rondje Pico met (huur)auto

Toer met je huurauto over de kustweg langs de wijngaarden, pittoreske dorpjes, lavavelden en zwarte stranden. Stop bij natuurlijke zwembaden in zee (rock pools) en neem een duik. Een road trip Pico brengt je in enkele uren langs de mooiste plekken en uitzichtpunten.

Met een auto, ben je vrij als een vogel en kun je stoppen waar je wil. Bijvoorbeeld voor een duik in de natuurlijke zwembaden in zee van strand Criação Velha. In de zomer is de bijbehorende poolbar geopend. Ideaal voor een drankje en een snack aan zee.Stranden Pico Azoren

Walvissen spotten op Pico

Walvissen, potvissen, bultruggen en dolfijnen zijn kind aan huis op de Azoren. Boek een tour in Madalena en beproef je geluk. De beste tijd om walvissen te spotten zijn de lente en zomer. Je kunt dan namelijk verschillende soorten in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Duiken met haaien? Dat kan toch alleen maar in de film…Nee nabij Pico kun je duiken met de blauwe haai. Check duikplek Condor Seamount en spot haaien. 

Praktische informatie

Pico eiland is twee keer zo groot als Amsterdam. Hoe kom je in Pico? Neem net als wij de ferry vanuit eiland Faial. De oversteek duurt 35 minuten, en de auto kan tegen een meerprijs ook mee. Veerboten vertrekken om de haverklap. Of vlieg vanuit Ponta Delgada (São Miguel) rechtstreeks naar Pico. Tussen São Jorge en Pico varen ook regelmatig veerboten: zie Atlânticoline,

1. Wat is de beste reistijd voor Pico in Portugal? Van mei tot oktober. De kans op mooi weer is dan vaak goed en het regent er weinig.

 2. Wat zijn de mooiste wandelroutes op Pico? Naast de beklimming van de Pico zijn de “Trilho das Vinhas” (Wijngaardenroute) en de kustwandelingen bij Criação Velha erg leuk. Ook deze zijn tof:

  1. Lagoa do Capitão: Deze wandeling biedt uitzicht op het meer met de vulkaan Pico op de achtergrond.
  2. Caminho dos Burros: leuke route die kriskras door het hart van het eiland loopt.

Kun je fietsen op Pico? Jazeker. Wees voorbereid op heuvelachtig terrein.

Waar vegan of vegetarisch eten op Pico? Mercado in Madaleina Met enkele vegan en vegetarische opties zoals Gado Gado, gezellig ingericht en prima service.

Leuke hotels op Pico? In Magdalena is veel goede accommodatie te vinden zoals: Apartementos Magdalena.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: