Motorvakanties

Mooiste motor roadtrips van de wereld met tips

Waar maak je de mooiste roadtrips met de motor in het buitenland? Wat moet je meenemen voor een motorvakantie? Wat zijn de mooiste wegen? Reisachtig duikt in de ronkende wereld van motorrijders en zoekt uit wat er allemaal bij een roadtrip met de motor komt kijken. Met deze tips maak je er een geslaagde rit van!

Wereldse routes voor een motorvakantie

Roadtrip in de Pyreneën. Deze route van 2.410 kilometer strekt zich uit van Bilbao in Spanje naar Biarritz in Frankrijk. Wat maakt deze loop zo aantrekkelijk? Vanwege het spectaculaire landschap en de adembenemende haarspeldbochten, is deze route een zeer geliefde bestemming onder motorrijders.

Rondje Kaapstad. 1.690 kilometers door het afwisselende landschap van Zuid-Afrika. Deze duizelingwekkende tocht start in Kaapstad. Vanuit de Kaapse kust reis je naar het oosten, daarna buigt de weg naar het noorden over de Olifantskip Pass naar Addo National Park – gevolgd door de Kleine Karoo met als klapper de Route 62 – over de bergen, richting de wijnlanden. Deze roadtrip eindigt weer in het kekke Kaapstad.

Of je nu als easy rider door Amerika wil touren, door de woestijn van Marokko wil cruisen, bergen wil trotseren? Of langs en zelfs achter watervallen in Ijsland wil rijden? Er is altijd een korte of lange roadtrip te vinden die bij je past. Van korte tot meerdaagse roadtrips voor een stukje slow travel of om juist vierkant door de bocht te gaan…maar dan wel veilig natuurlijk.

Mooiste watervallen van Ijsland

Meer epische roadtrips in het buitenland?

  • De Pacific Coast Highway (USA)
  • Van Kathmandu naar Everest Base Camp (Nepal)
  • De Historische Welsh Coast (UK)
  • Van Granada to Marrakech: van Marokko naar Spanje(Morocco)
  • Oxley Highway (Australië)
  • Roadtrip door de natuur van Ijsland

Waar moet je aan denken?

Of je nu met je eigen motor of gehuurd exemplaar op vakantie gaat? Denk eraan dat je de juiste motorfiets hebt voor je lengte en gewicht, passend bij het type rit en bestemming. Houd ook rekening met beperkte bagageruimte en essentiële benodigdheden. Check vooraf bijvoorbeeld of je een internationaal rijbewijs, of andere documenten, eventuele tests nodig hebt.

Huur je een motor in het buitenland? Check de voorwaarden van de verzekering. In het huurcontract is opgenomen hoeveel risico je bij schade betaald. Dit kan per verhuurbedrijf verschillen. Ga vooraf na hoe de motor precies verzekerd is. Is de verhuurder alleen verzekerd voor de schade aan derden, of is ook schade aan de motor gedekt? 

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar ook in de kleine letters. Bij een ongeval vergoed de zorgverzekeraar de tot aan de in Nederland gebruikelijke zorgkosten. Liggen zorgkosten hoger op de plaats van bestemming? Dan zijn deze kosten voor eigen conto. Om die reden is een extra dekking voor medische kosten via je reisverzekering aan te raden. Immers, voorkomen is beter dan genezen.

Cape the good Hope Zuid0Afrika

Kaap de Goede Hoop

Wat neem je mee op een motorvakantie?

Naast een motor is het handig een degelijke nta 8776 helm mee te nemen. Kleding voor verschillende weersomstandigheden is raadzaam. Draag laagjes, en neem lichtgewicht, sneldrogende kleding mee. Reis je in de winter met de motor? Dan is verwarmde motorkleding een verademing. Door de warmte-elementen in kleding en handschoenen zit je er de hele rit lekker comfortabel bij.

Laten we wel wezen, motorkleding en motorlaarzen zijn niet goedkoop, maar maakt in het geval van een ongeluk wel degelijk het verschil. Zeker bij een roadtrip in Aziatische landen. Want wat is het land met het hoogste aantal ongelukken door motorfietsen ter wereld? Met 74,4 procent staat Thailand stipt op nummer uno. Het land staat ook bekend als een van de gevaarlijkste wegeninfrastructuur in de hele regio van Zuidoost-Azië. Dus zet helm op, houd je doppen open en hit the roads!

Note: dit artikel betreft een gesponsorde blogpost in samenwerking met een motorspecialist. 

swartberg mountains

Swartberg mountains

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: