Waar overnachten Schiphol

Waar kun je het beste overnachten op Schiphol Airport?

Kun je overnachten op Schiphol? Jazeker! Op en rondom luchthaven Schiphol zijn er genoeg opties voor een overnachting op Amsterdam Schiphol Airport. Van voordelige hotels in de omgeving van-, tot viersterren hotels direct op Schiphol naast de terminal. Ideaal voor een vroege of late vlucht. Want binnen 7 minuten rol je zo met je trolley vanuit hotelkamer naar de vertrekhal. In dit artikel lees je welke hotels er direct op de luchthaven Schiphol zijn. Wat de beste familiehotels zijn op Schiphol en tips.

Beste hotels Schiphol

Beste hotels direct op de luchthaven van Schiphol? Dat zijn het Amsterdam Sheraton Airport Hotel, het Hilton Amsterdam Schiphol of het YOTELAIR Amsterdam. Deze laatste is iets voordeliger, ligt in de vertrekhal en is een fijn budget hotel met slaapcabines. Ook Het Mercure Hotel in de transitruimte van de luchthaven biedt betaalbare kamers zonder dat je door de douane hoeft. Zijn er meerdere hotels op of in de directe omgeving van Schiphol? Ja, er zijn verschillende hotels op Schiphol.Waaronder Conference Center en CitizenM Schiphol Airport Hotel.

Sheraton Amsterdam Airport review

Het Sheraton Amsterdam Airport ligt op nog geen 5 loopafstand van terminal 1,2,3. Dus geen gedoe met vervoer, want je bent zo bij de incheckbalies. Zeker met kinderen, in de vroege ochtend of nacht is dit erg fijn. Het Sheraton staat bekend om zijn uitstekende faciliteiten, waaronder een fitnesscentrum, diverse restaurants, en een eigen parkeergarage. Maar wist je ook dat dit een ideaal luchthaven hotel is voor gezinnen? Het hotel beschikt namelijk over riante familiekamers.

Zo hebben wij overnacht in een connected room met een uitzicht. Deze familiekamers -door ons bijgenaamd onze Oval Office’. Deze vissenkom ramen rondom blikken uit op de ingang van Schiphol. Dit panorama zorgt voor live reality TV. Waardoor tieners en kinderen even geen scherm nodig hebben. Er is wel een klein nadeel…onze pubers (en wij) raakten niet snel uitgekeken en zijn hierdoor alsnog te laat gaan slapen bij een zeer vroege vlucht.

  • Tip: Het Sheraton heeft een speciale familieaanbieding: 50% korting op de tweede kamer. Dit maakt het hotel een aantrekkelijke optie voor gezinnen die comfortabel en makkelijk willen overnachten op Schiphol.Schiphol beste familiehotel

Ervaring Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Verblijven in Hilton Amsterdam Schiphol kan in 1 van de 433 kamers. Alle Kamers zijn gecentreerd rondom het hoge atrium met glazen dak waar zelfs Sjaakie van de Chocolade fabriek nog van staat te kijken. Gekozen materialen zijn luchtig en licht waardoor de ruimte nog groter lijkt. Het interieur van The Gallery Design is warm, sereen met een ‘Dutch touch’. Ook de kamers zelf zijn ruim opgezet. Uiteraard is het Hilton Schiphol van alle faciliteiten voorzien: van fitness via wellness tot aan vergaderruimtes en parkeergarage.

Hilton schiphol

 

hotels omgeving Schiphol

  • Er zijn +40 hotels rondom Schiphol te vinden.
  • Midrange overnachten? Mercure Hoofddorp, Citizen M, of Van der Valk.
  • Voordelig overnachten nabij Schiphol? IIbis budget Hotel. Al zegt de prijs niets over de kwaliteit.
  • Prima prijs kwaliteit? Corendon Plaza Badhoevedorp. Inclusief zwembad en entertainment
  • Goed en goedkoop: Florian hotel.

Kun je gratis op Schiphol overnachten?

Ja, het is mogelijk om op Schiphol te overnachten. De luchthaven heeft een aantal lounges waar reizigers kunnen rusten, evenals slaapcabines in Terminal 3. Let op: deze laatste zijn niet kosteloos. Ook zijn er een aantal relaxstoelen waarin je gratis in bijna iedere vertrekhal kunt slapen of rusten.

Hotel met parkeren Schiphol

Houd er rekening mee dat veel hotels een parkeertarief in rekening brengen en dat gratis parkeerplaatsen mogelijk beperkt beschikbaar zijn. Een aantal hotels inclusief gratis parkeergelegenheid (Park, Stay Fly arrangement) zijn bijvoorbeeld het Ibis Budget Amsterdam Airport en het Park Inn by Radisson Amsterdam Airport.

Alternatief: de parkeerplaatsen in de buurt van Schiphol. Die zijn namelijk goedkoper dan de officiële parkeerplaatsen van Schiphol. Van hieruit kun je met shuttlebussen naar de luchthaven. Een aantal voorbeelden zijn P3 Lang Parkeren en Quick Parking.

Vragen verblijven op Schiphol

  • Kan ik mijn bagage achterlaten tijdens het overnachten? Ja, er zijn bagagekluisjes op de luchthaven.
  • Hoeveel kost het om op Schiphol te overnachten? Dat verschilt. Lounges zijn gratis voor bepaalde passagiers, terwijl de slaapcabines net iets duurder zijn: per uur huren is een optie. De kosten voor een hotelkamer variëren afhankelijk van het hotel en het seizoen.
  • Moet ik vooraf reserveren om op Schiphol te overnachten? Als je gebruik wilt maken van een lounge, is het meestal niet nodig om van tevoren te reserveren. Voor slaapcabines en hotelkamers is dit aan te raden.

Waar eten Schiphol

Waar eten op Schiphol Airport?

Restaurant the Bowery is de plek voor lunch, diner voor twee, of zelfs met grote groepen. Dit restaurant onder leding van chef Edwin v.d. Heijkant en Gerry (souschef) is op en top verwennerij van Aziatische, wereldse gerechten met -daar is ie Weer-‘de Dutch touch.’

Het restaurant heeft een wijnbar, 3 open keukens en er werken maar liefst 30 koks. Wat maakt een restaurant aan de luchthaven nu anders? Edwin: ‘Het restaurant werkt met veel Nederlandse producten.Nederland is klein, maar heeft wel veel mooie producten, en daar maakt de Bowery optimaal gebruik van. We maken geen Hollandse pot, maar bieden een breed pallet aan Aziatische en cosmopolitische smaken aan.

Dat moet ook wel want we krijgen hier dag en nacht gasten uit alle windstreken van de wereld over de vloer. Maar ho ho ho… dat wil niet zeggen dat we met alle winden mee waaien. We hebben een heldere signatuur: Aziatisch, Cosmo met een Nederlands tintje.

  • Tip: 4 uur gratis parkeren bij een diner in the Bowery. Bread! : bakkerij en sandwichbar in lounge 3 achter de security. Lekkere belegde broodjes en gezonde maaltijd voordat je vlucht vertrekt.

Waar eten Schiphol

Restaurant the bowery Schiphol

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: