Logeren & dineren in Rotterdam met kinderen

Rotterdam en Kids, teens gaan prima samen. En ook op culinair gebied valt er heel wat te verhapstukken. Maar waar moet je zijn als je met kinderen een weekendje of dagje Rotterdam wil doen? Reisachtig heeft alvast wat tips voor je op een rijtje gezet. Trendy eet- adresjes waarvan iedereen van 0 tot 100 kan genieten

Restaurants in Rotterdam

Fenix Food factory

Beetje trek gekregen? Flower Burger Rotterdam!

Op naar de Flower burger in Rotterdam. Nabij de Markthal is Rotterdams nieuwste aanwinst op culinair gebied te vinden. De’Flower burger’. 100% vegan, 200 % genieten. Let op: het is hier vaak nogal druk. Dus Neem plaats in 1 van de schommels aan de lange tafels. Geniet even later van roze en grijs gekleurde broodjes met daarop vegan hamburgers. Patatjes erbij en klaar  Heerlijk en niet al te ongezond:)

Accommodatie in Rotterdam

Flower burger

Restaurants en Accommodatie in Rotterdam

Streetfood bij Fenix Food Factory

Op naar de Fenix Food Factory op schiereiland Katendrecht. In een voormalige havenloods (1 van de Fenix loodsen) is het goed chillen geblazen aan het water.  In de winter is het in de Fenix Food factory ook gezellig. Binnen is het genieten van verse kaas, cider, bierbrouwerij, bakkerij en koffiebranderij en de gezellige inrichting. Tip: Loop ook dwars door de Fenix food Factory heen. Deze mondt uit in het gezellige Deliplein. Met Tal van terrasjes en leuke eettentjes.

Lekkers in de Fenix is loeivers…en bio. Pip en Juup: ‘De brownies en appelsap zijn het lekkerst’. Ook de tosti’s gaan erin als koek. Met kids is dit een lekker rumoerige plek waar iedereen van hipster tot toerist welkom is. Wij zitten water front, nemen nog een bakkie pleur, en cider. Vooral aan het einde van de middag is dit een ideale spot om de zon in de Maas te zien zakken. Tip: neem de watertaxi vanuit de Veerhaven en meer aan bij Fenix of hotel New York.

Restaurants in Rotterdam

Deliplein

Fenix Food factory

 

Hotspots Rotterdam

De Witte de Withstraat: food mekka

Deze straat is een enclave van gezelligheid. Van restaurant tot deli-shop, en alles er tussenin. Plof neer op het terras, of ga lekker binnen bij de open haard zitten. Dit is een trendy straat, dus zijn er veel hippe hotspots te vinden. Veel tentjes zijn ook leuk met kinderen. Zoals: Bazar. Deze kleurrijke tent lijkt erg op een souk. Hier eet je de lekkerste gerechten uit het midden Oosten. Vooral de mezedes voorgerechtjes zijn een aanrader. Er is overigens ook een kindermenu. O en als je toch in de Witte de Withstraat bent? Wip dan even langs bij de Ben & Jerry’s scoop shop voor een milkshake of mega-ijsje.
Beste ijs Rotterda,

 Goed Overnachten Rotterdam met kinderen

Schuin tegenover het station, dus hartje stad ligt het Hilton hotel. Ideaal voor een city trip. De family kamers: connected rooms zijn relaxed. Het hotel is niet over de top ingericht. Kids hoeven niet op te zitten of muisstil te zijn. Het personeel is in voor een lolletje en behulpzaam.
Speerpunt van dit hotel is de locatie, maar ook het prinsheerlijke ontbijt is briljant. Van verse smoothie tot en met -hoe wil jij je ei?- Alles is op z’n Hilton’s: tot in de puntjes verzorgd. Kennelijk ben ik niet de enige die dit zo ervaart. Naast een jazz- zangeres heb ik ook Meneer Reimers (hotelier/ presentator) toch meerdere malen in de lobby gespot.
Hilton Rotterdam
Maar wat vinden onze young professionals van dit hotel? Pip: ‘Een eigen kamer naast die van papa en mama is fijn. Ik heb stiekem taartjes bij het ontbijt gegeten…mag ik thuis echt niet’.

Juup: ‘Ik mocht zelf inchecken, cool, alleen de kamer kan wat meer kleur krijgen’. Pro tip: Weekendje Rotterdam? reserveer enige tijd van te voren. Dit scheelt vaak een slok op een borrel.
Waar overnachten met kinderen Rotterdam
Geheime tip van Pip 
Vanuit het hotel loop je zo richting Koopgoot en allerhande winkelcentra. In deze buurt schuilt Pip, Juup’s favoriete pizza place:’ Sugo Rotterdam’ Rome style pizza slices. Het deeg is lekker lang gerezen, de toppings zijn heerlijk en eerlijk. Het interieur is basic, maar prima met kids.
En weg ben je met deze tips! Weekendje Rotterdam met kids

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: