Dit zijn de leukste musea van Rotterdam

Uitstapjes| De leukste musea van Rotterdam

Dagje, weekendje Rotterdam?Mis deze musea niet

Wat te doen in Rotterdam? Laat ik daar nu plenty artikelen over hebben geschreven. Naast toffe activiteiten zoals de Amfibibus, of Villa Zebra zijn er meer dan genoeg musea in Rotterdam te vinden. De leukste heb ik vast voor je in kaart gebracht. Fijn voor een vakantie, weekendje weg, of regenachtige zondag met kinderen in Rotterdam.

Maritiem museum: op vakantie in het water

Maak aan wal kennis met het maritieme leven. Of nou ja dat eerste is niet helemaal waar. In het weekend of schoolvakanties kun je er ook met een heuse schuit of waterbus op uit trekken. Het Maritiem museum gooit hoge ogen bij kids en is niet voor niets museum van het jaar geworden. Stap een cruiseboot op en doe alsof je op vakantie bent. En ga op avontuur in de haven met Professor Plons. Leuke interactieve doe-tentoonstelling voor jonge kinderen. Ook de buitenspeelplaats is erg leuk opgezet.

Musea Van Rotterdam

Museum de Kunsthal: tussen kunst en kids in Rotterdam

Uitstapje Rotterdam bezoek dan ook de Kunsthal. Het toffe van museum de Kunsthal is dat de programmering weliswaar ietwat commercieel, maar lekker laagdrempelig voor jong en oud is. Tentoonstellingen wisselen regelmatig, dus er is altijd wel iets on show. Allerlei vormen van bewegelijke kunst komen aan bod. Van mode, via fotografie tot en met interactieve art. In het Kunstlab kunnen kids zelf knutselen…al is het aanbod doordeweeks minimaal. Speciaal voor families zijn er regelmatig speciale workshops (in de schoolvakanties en op de Kunsthal familiedagen) an kookles tot en met dansles.
Leukste Musea Van Rotterdam
Momenteel staan Victor en Rolf in de picture, maar Reisachtig bezocht met kids de tentoonstelling hyper realisme: levensechte beelden. Een soort wassenbeelden maar dan anders. Prachtig en ontroerend. Soms een beetje freaky. Pip: “Sommige mensen liggen in hun blote bibs, de opdrachten zijn erg leuk om te doen. Wij hebben een reuze baby gezien en nagetekend’. Al met al indrukwekkend voor de hele familie. Bekijk de actuele agenda op de website.Musea Van Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen

Hang je jas op in het jassen-carrousel en trek het museum Boijmans van Beuningen in. Maak een reisje langs kunst uit de middeleeuwen, impressionisme en modernisme. Naast de vaste collectie zijn er wisselende expo’s en die zijn volgens onze kids vaak het leukste. Juup: ” Je kunt nu ook een kunstwerk kopen…als je kind bent, maar zelf maak ik liever wat’. Er is ook een kids doe boekje verkrijgbaar. Kosten 2 Euro. Dit museum is gratis voor kinderen.
Leukste Musea Van Rotterdam

  • Dutch pinball museum: meer dan 70 flipperkasten om helemaal op los te gaan. https://www.dutchpinballmuseum.com
  • Mini World Rotterdam: een soort Madurodam over Rotterdam.
  • Het Nederlands fotomuseum.

Tip: Onbeperkt Openbaar vervoer in Rotterdam

Liever niet te veel lopen? met de Rotterdam Welcome Card reis je voordelig in de stad van A naar B. Daarbij geeft de kaart korting op allerhande attracties. Kosten: € 12 (1 dag), € 17 (2 dagen) en € 21 (3 dagen) o.a. verkrijgbaar bij toeristeninfo Coolsingel, Centraal station. Tevens online te bestellen.

Wat te doen met kinderen in Rotterdam? Ik heb alle ins en outs met kids reeds in kaart gebracht.
https://www.reisachtig.com/weekendje-rotterdam-met-kids/
https://www.reisachtig.com/logeren-dineren-in-rotterdam-met-kinderen/

 

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: