Lissabon tips

Wandeling langs hoogtepunten in Lissabon| Zo doe je dat!

Maak een stadswandeling door Lissabon!

Dit is de ideale manier om je de stad eigen te maken en interessante plekken te ontdekken in Lissabon. Wandel van de ene naar de andere bezienswaardigheid: afgewisseld met koffie-, bijzondere restaurants- en terrasstops. Met deze wandeling, inclusief stops, ben je zo een dagdeel- tot een hele dag de hele dag onder de pannen. Dus trek je sneakers aan en Google Maps te voorschijn en off you go.

Waar begin je met een stadswandeling in Lissabon? Een goede plek om te beginnen is de wijk Baixa, het historische centrum van de stad. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon, zoals de Praça do Comércio en de Elevador de Santa Justa te vinden: zie onderstaande info.

  • Wat zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stadswandeling in Lissabon? Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de wijk Alfama, Castelo de São Jorge, de kathedraal van Lissabon, de wijk Bairro Alto en de Belem-toren.
  • Wat zijn de beste wijken om te verkennen tijdens een stadswandeling in Lissabon? Enkele van de leukste wijken zijn Alfama, Bairro Alto, Chiado, Baixa en Belém.
  • Wat zijn de beste uitzichtpunten in Lissabon tijdens een rondje stad? Enkele van de beste uitzichtpunten zijn Miradouro de Santa Luzia, Miradouro da Graça, Miradouro das Portas do Sol en Miradouro de São Pedro de Alcântara.

 

Praca do Comércio Hike

Deze wandeling begint vanaf het Praca do Comercio plein aan de Taag. In de 16e eeuw was het Ribeira Koninklijke Paleis (koninklijke residentie) het middelpunt van het plein.

Tijdens de aardbeving van 1755 is het paleis geheel verwoest. Naderhand heeft de Portugese architect Santos de Praza een mooi U- vormig plein gemaakt. Met gallerijen aan weerszijde. Inclusief restaurants, winkels en Lissabon Story Centre: muesum/ experience over Lissabon.  en prachtig uitzicht over de Taag (ook wel Ribeira genoemd).
een stadswandeling door Lissabon
Augustus boog. Arc de Triomphe van Lissabon

Beklim de Augustus boog: de toegangspoort richting de oude stad (Baixa). Vanaf het dak van deze poort uit 1755 heb je een prachtig 360 panorama view over het Praca do Comércio: het beeld van Koning D José I, de Taag en de winkelstraten. Loop via de Rua da Augusta naar de spooky Santa Justa lift. Deze art déco lift van gietijzer uit 1902 is een ontwerp van Raul Mesnier Do Pobsar (een student van Eiffel) is nog steeds in gebruik.
Lissabon

Santa Justa Lift

Lissabon’s en wellicht ’s wereld’s meest bekende lift. Bizar ontwerp in ijzer van Raul Mesnier de Ponsard: 1 van Eiffel’s leerlingen. De neo-Gotische lift (1902) verbindt de Santa Justa straat met het Carmo plein dat een stuk hoger ligt. Dat scheelde destijds dus een behoorlijk stukje klimmen. De lift is nog steeds in gebruik. Alleen nu als toeristische attractie. In de avond is de lift verlicht en een spooky plaatje om te zien.
Hoogtepunten Lissabon
Vegan Food Lisbon

Beetje trek gekregen?Loop voorbij de Santa justa Lift omhoog de trappen op. Van hieruit is het ongeveer 20 min lopen naar dit toffe restaurant. Stap binnen bij restaurant Vegan food project. Een tof concept waar zelfs verstokte carnivoren echt goed (veganistisch) kunnen eten. Dit kek vormgegeven restaurant serveert de heerlijkste vleesvrije gerechten en onweerstaanbare cheese cake van Lissabon. Probeer ook de heerlijke verse sapjes, en bio wijnen eens.
Vegan eten Lissabon

Rossio plein

De winkelstraat Rua Augusta mondt uit in het plein ‘Praça de Dom Pedro IV’: gaat in de volksmond door het leven als ‘Rossio’. In het midden van het plein staan twee prachtige fonteinen en een groot standbeeld. Aan het plein ligt ook het D. Maria National Theatre. De plek in Lissabon voor operaliefhebbers. Sterren als Maria Callas zijn hier kind aan huis. Het gebouw is prachtig, maar het interieur is aan een make-over toe.
een stadswandeling door Lissabon

Confeitaria Nacional

Schiet ook even naar binnen bij banketbakker Confeitaria Nacional. Net als Pastel de Belém staat deze klassieke ’tea room’ in art déco stijl bekend om zijn roomzoete Pastéis de Nata: vanille custard taartjes. Probeer ook eens de pistachio of chocolade variant. Beide ovenvers.
Lissabon pasteis de nata
Mijn Favo wijk? Mouraria Lissabon

Ben je dol op opkomende wijken? Loop via het gekke plein annex parkje Praca Martom Monoz (in de zomer vol met food trucks) door naar de multiculti-wijk Mouraria: Moorse wijk. Dit is een enclave van Indiase, Chinese en Afrikaanse gemeenschappen.

Het barst hier van de waanzinnige Art deco architectuur, unieke winkels pleinen en terrassen. Alles over Mouraria? Zie artikel de leukste wijken van Lissabon. Meer tips? of lekker op de fiets door Lissabon?
https://www.reisachtig.com/fietsen-in-lissabon/
Wat te doen in Lissabon? Bezoek de leukste wijken

Leukste wijk Lissabon

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: