Atlanta Beltline

Wandelpad Atlanta Beltline

De verbindende factor van Atlanta? Wandelpad de Beltline

De BeltLine is een wandelparcours op een voormalige spoorlijn. Dit wandelpad is maar liefst 35 k.m en verbindt en verbroedert de buurten West End, Adair Park, Washington Park en Vine City. Veel van deze wijken zijn gerestyled tot groene, kleurrijke oases. Deze rondwandeling door Atlanta maakt verschillende wijken toegankelijk. Er zijn verschillende trails gemaakt.

De meeste lopen door groene parken, langs allerlei kunstwerken en zelfs fitnesstoestellen. Bakje koffie erbij, even lunchen of tussendoor lekker shoppen? Het kan allemaal. Er zijn tal van hippe food-stops en leuke shops langs de route te vinden. De Beltline bevordert voor economische groei, groenvoorziening en verbinding tussen mens en buurt. Vooral in het weekend is het hier een drukte van belang. Families, skaters, fietsers. Gezellig!

Wandelpad Atlanta Beltline

By Robbert Neff

Het idee achter de Beltline

Het idee om de oude spoorlijnen om te vormen tot een compleet parcours met parken is een concept van student Ryan Gravel. Het drukke verkeer maakte het lastig om de universiteit te voet, of met de fiets te bereiken. Samen met Mark Arnold en Sarah Edgens stelde Ryan voor om de oude spoorlijnen tot wandelpaden om te turnen. Dit idee werd samengevat in een proefschrift.

Vervolgens is dit concept gedeeld en omarmd door invloedrijke Atlantiërs. Rond 2008 is het plan i.s.m. de gemeente Atlanta gerealiseerd. Dagelijks groet de Beltline en zal in de toekomst nog worden uitgebreid. Tof om te zien hoe 1 wandelpad een stad veilig en geliefd kan maken.

Wil je een onvergetelijke vakantie in Atlanta beleven?

Atlanta is een prachtige stad die veel te bieden heeft voor zowel lokale bewoners als toeristen. Of je nu van musea, kunst, geschiedenis, natuur, entertainment, of heerlijk eten houdt. In dit artikel bespreken we de meest populaire attracties, restaurants en activiteiten. Wat mag je niet mag missen? en waar moet je heen om het meeste uit je vakantie te halen.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel attracties in Atlanta die je niet mag missen tijdens je verblijf. De Georgia Aquarium is het grootste aquarium ter wereld en een mustsee als je in de stad bent. Andere populaire attracties zijn Stone Mountain Park, het World of CocaCola en het Centennial Olympic Park. Activiteiten: Naast de vele attracties die je in Atlanta kunt bezoeken, biedt de stad ook een verscheidenheid aan activiteiten. Probeer een wandeling door Piedmont Park of een fietstocht.

Atlanta, de hoofdstad van Georgia, is een van de meest veelzijdige steden in de Verenigde Staten. Er heerst een geweldige kunst en cultuurscene. Maar voor degenen die op zoek zijn naar prachtige plekken? hebben we hier Dit zijn de mooiste plekken in Atlanta.

  • Piedmont Park: Piedmont Park is een van de grootste en meest populaire stadsparken van de stad. Het heeft talloze wandelpaden, meren, tuinen, sportfaciliteiten en meer. Piedmont Park wordt ook vaak gebruikt als locatie voor festivals en evenementen.
  • Atlanta Botanical Garden: De Atlanta Botanical Garden is een prachtig openluchtmuseum met meer dan 30 hectare tuinen. Het biedt een verscheidenheid aan tuinen.
  • Centennial Olympic Park. Dee thuisbasis van de in 1996 gehouden Olympische Spelen is één van de meest populaire attracties in de stad. Deze plek biedt tevens een topuitzicht op de skyline van Atlanta.
  • Het Georgia Aquarium is ook een topattractie in Atlanta. Het is het grootste aquarium ter wereld en er zijn meer dan 100.000 verschillende vissen, dieren te zien.

 

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: