Vakanties dichtbij

Staycation| Kamperen in Nederland

Wat kan ik doen deze zomer? Micro kamperen geeft maximaal vakantiegevoel!

Zin in een weekendje weg, of vakantie dichtbij huis maar zijn alle campings al volgeboekt? En heb je net als wij familie en vrienden al enige tijd niet kunnen zien? Tijd voor een staycation in Nederland: de ideale combi van familiebezoek en kamperen in eigen land. Reisachtig neemt de proef op de som en gaat eropuit met de tent. Lekker vlakbij en zelfs naast eigen huis…

Kamperen met kinderen in de tuin

Met een tent ben je lekker flexibel. Je zit nergens aan vast, en je kunt overal naartoe. Kamperen kan immers op verschillende plekken… zelfs aan huis. Leuk met en voor kids. Weet je wat nog leuker is? Bivakkeren met vrienden. Daarom nodigen dochters Pip en Juup enkele vriendinnen uit voor een overnachting in de ’tuincamping’. Zo gezegd, zo gedaan…
Met een tent ter grote van een Boeing en een tuin van het formaat postzegel, was het even de vraag of onze nieuwe Coleman Octagon (8 persoonstent) in de achtertuin paste. Maar met een beetje passen en meten is dit toch gelukt, waardoor het kids campingfestijn van start kon gaan. Na het inchecken van onze gasten: Adriana, Ana en Belle veranderde de familietent al snel in een partytent.

Camping pannenkoek

Een beetje kampeerterrein heeft natuurlijk een glorieuze naam. Al snel wordt het tuinverblijf daarom omgedoopt tot camping Pannenkoek! ‘Want we zijn een stelletje pannenkoeken bij elkaar en het ruikt hier naar flensjes.’ Niet vreemd, want in ‘de kantine’ worden de vakantiegangers met een bord dampende pannenkoeken verwelkomt.

Staycation
Onze kantine
Coleman Octagon
Camping Pannenkoek

Met wc-rol onder de arm door de woonwijk

Nee op deze camping hoef je niet met een toiletrol onder de arm naar het kleine kamertje. Bij Camping Pannenkoek ren je met een wc-rol door de straat. Dat wil zeggen, we spelen een zelfbedacht spel: wc-rollen race. Van dat rennen en vliegen raak je natuurlijk behoorlijk overhit. Tijd voor een bommetje in het ijskoude water van de Vinkeveense plassen. Zodra de zon in het water zakt keren de jonge campinggasten weer huiswaarts.Kamperen met kids

Zwemmen in VinkeveenDiscotent

Eén van de voordelen van de Coleman Octagon 8 is de enorme binnenruimte. Komt mooi uit! Een polonaise en dansje in een festivaltent is altijd leuk. Tot in de late uurtjes blijft het rumoerig op de camping. Maar aan ieder feest komt een einde. De volgende ochtend staat de eerste mama taxi al voor de deur. Jammer, maar een Staycation met BBF’s blijkt een hit, en is voor herhaling vatbaar.

Kamperen met kinderen
Discotent

Ook eens verblijven nabij de Vinkeveense plassen?

Rondje NL

We hebben de smaak van het kamperen te pakken gekregen, en zijn klaar voor een rondje Nederland met de tent. Prima te doen. De compacte Octagon zit verpakt in een trolley en is daardoor makkelijk mee te nemen. Daarbij is deze zware kolos makkelijk op en af te breken waardoor je snel uit en thuis bent. Bijkomend voordeel: deze manier van vakantie vieren is nog gratis ook.

Op naar opa’s boerderijcamping

Omdat opa verder weg woont: in het Vechtdal gaan we niet zo vaak op bezoek. Mooi lenteweer is een uitstekende gelegenheid om hier verandering in te brengen.  Opa Peter woont landelijk en heeft een voetbalveld aan ruimte. Midden in het weiland met uitzicht op paarden en schapen is het goed chillen op deze natuurcamping. Terwijl de meiden met hond Roos spelen, hebben Robbert en ik de tijd om met opa bij te kletsen. Met een drankje in de hand genieten we van de rust en de gezelligheid.Coleman Octagon 8
Vakantie Vechtdal

Wandelen Vechtdal
Wandeling Vechtdal

Weekendje Vechtdal?

In het Overijsselse Vechtdal is meer dan genoeg te beleven. Zeker in de zomervakantie is dit een prachtige streek om eens te  verkennen. Wat te doen in het Vechtdal?

  • Deze omgeving leent zich uitstekend voor een fietstocht of wandeling. Wandelroute Eerdersveld is een aanrader. Dit is een prachtige route van omstreeks 5 km door bos weide en heidelandschap. Of wat dacht je van een hike door de Sahara?  Ja ja, in Ommen is een echte woestijn…zonder cactussen.

Bijzonder overnachten bij Mea en René in Wijk aan zee

Aan de Noord Hollandse kust nabij IJmuiden ligt Wijk aan Zee. In deze kustplaats wonen vrienden Mea en René lekker aan zee. En gelijk hebben ze, zeker op een mooie lentedag is het hier goed toeven. En dus slaan we ons kamp op in de tuin, waaien direct uit naar het strand. Wat is het hier heerlijk. De zon schijnt, de wind waait. Een plek om altijd te willen blijven. Tip: eind mei is het in de nacht erg fris aan zee, juni of juli is een stuk beter.Beach Wijk aan zee

Weekendje aan zee? Tent mee!

  • Wat te doen in Wijk aan Zee? Ga kitesurfen, vliegeren, op het strand. Lunchen en dineren kan bij Aloha strandpaviljoen, of Timboektoe beach club. De leukste strandtenten van Nederland.
  • Kamperen kan in IJmuiden bij camping de Duindoorn.

Waar overnachten in Holland?

Reisachtig gaat binnenkort langs bij broer Paul in Brabant en bij vrienden in Bergen. Maar er zijn nog zoveel bijzondere plekjes in ons kikkerland. Wat zijn de mooiste plekken van Nederland? Zeg het maar! Wie weet strijken we binnenkort bij je in de buurt neer. Dus als je nog een veldje over hebt? Onze Octagon 8 past bijna overal:). Tip: dol op plattelandsaccommodatie? Check Vekabo.nl. Ook Staatsbosbeheer heeft mooie natuurcampings. 

Op zoek naar een kwalitatieve familietent?

De Octagon 8 van Coleman is een aanrader. De voordelen in een notendop:

  • Er zit een heuse deur in!
  • Unieke ‘openslaande ramen met muggenwering’.
  • De tent is in verschillende kamers te verdelen middels een gordijn.
  • Tent op stahoogte.
  • Ruim bemeten, gemaakt voor de hele familie.
  • Inclusief trolley, dus handig mee te nemen. Meer informatie?  

 

Leave a Response