Waanzinnige boomhut Luxemburg- bijzonder overnachten

Overnachten in luxe boomhut van twee verdiepingen. Dierenpark Escher is een prachtige plek midden in de natuur. Maar wist je dat je ook kunt overnachten in het dierenpark? Een beetje avonturier wil natuurlijk niet alleen bijzonder-, maar ook avontuurlijk overnachten. In dat geval is de boomhut in Escher Déierepark precies wat je zoekt.

Escher dierenpark is een ‘uit de hand gelopen kinder/ speelboerderij …met boomhutten. Ideaal met kinderen. Middenin de groene bossen, bovenop de Gaalgebierg in Esch sur Alzette ligt deze accommodatie er prachtig bij. Doe net als Andy & Terry in de boekenserie ‘Waanzinnige boomhut’. Overnacht in een boomhut van 2 verdiepingen en schrijf je eigen geschiedenis!Eschar Baimhaus

Hobbits House

Samen met Robbert, Pip (10) en Juup (8) bezocht ik dit wonderlijke logement in Luxemburg. Wij verbleven in boomhut ‘D.r. Dachs’. Deze boomhut, is geschikt voor 4 personen. Iedere hut is uniek. Stuk voor stuk zijn de woningen tot in de puntjes uitgewerkt. Van het interieur tot en met de kleinste details zoals: een zakje dierenvoer. Zeker voor kinderen is het leuk om de dieren in het park te voeren. En eerlijk gezegd zijn wij na binnenkomst op slag betoverd. Op dit boomkasteel zou zelfs Bilbo Baggins jaloers zijn.

Geen -hut, maar boomvilla

Momenteel staan er 3 verschillende treehouses op het park: van 2- tot 6 persoonshutten. Een sterk staaltje maatwerk. Geen enkel raampje is recht. Alle wanden -bewust- schots en scheef. Het hele huis is gemaakt van hout. Petje af voor de vaklieden. Wat moet dit een tof project zijn om aan mee te hebben gewerkt. De Efteling lol straalt er vanaf. Zeker voor tiny house liefhebbers, is dit een droomproject. Deze tiny villa’s zijn gebouwd op palen van 4 meter. Een onderlinge boardwalk verbindt de paalwoningen.

Dromen tussen de boomtoppen

Deze luxe accommodatie is voorzien van 2 kleine slaapkamers, een gigantische badkamer, keukentje. Let wel: i.v.m. de brandveiligheid hebben de huisjes geen gasfornuizen. Surplus: de boomvilla is uitgerust met een dakterras! Zeker met mooi weer is het hier heerlijk chillen en vogels spotten. Ook in de winter is het binnen sfeervol genieten. Sterker nog: het knusse interieur maakt het lastig om de knusse cottage te willen verlaten.

De kids willen dan ook niets liever dan lekker kneuterig binnen zitten en spelletjes spelen. Zeker voor kinderen is het leuk om de dieren in het park te voeren. Juup: “Je hebt hier heel veel leuke diertjes zoals wasberen. Sommige dieren mag je voeren. Vooral de boomhut is cool…ik heb er wel eens eentje getekend, maar nog nooit in geslapen’. Pip: dit is echt zo’n coole hut. Wij hebben geslapen in een prachtig bed op de bovenste verdieping!

Escher baimhaus

Baimhaus

Baimhauser treehouse

Bio ontbijt in bijbehorend café

Slaap in met het geluid van de nachtegaal. Ontwaak door het kraaien van de haan. Na een frisse douche, loop je zo door naar het bijbehorende Bamhaus café. Een giga boomhut met speeltunnels. Schuif aan voor een biologisch ontbijtje. Overigens is dit ook een heerlijke plek voor de lunch of een kop thee.

Dus zelfs als je niet in een boomhut verblijft, kun je evengoed van de Harry Pottereske sfeer proeven. Wil je in het hoogseizoen overnachten in Baimhauser? Wees er dan tijdig bij. Prijzen boomhut: vanaf 150 Euro (voor 2 volwassenen en 2 kinderen). https://bamhaiser.esch.lu/

Dierenpark

De 3 boomhutten zijn sinds maart 2019 operationeel. Het vernieuwde dierenpark met bijbehorend café is al veel langer geopend. In het park leven 150 dieren. Van konijnen, via herten, tot bizons, zebra’s en meer. Het dierenpark is overigens gratis voor publiek geopend. Zeker met jonge kinderen is dit een leuk uitstapje in Luxemburg.

Escher Annimal parl

Escher dierenpark

Gaalgebierg

Wat een toplocatie! De Gaalgebierg (400 meter) in Esch sur Alzette is een prachtig natuurgebied. Nooit geweten dat er zoveel diversiteit in Luxemburg te vinden is. De Gaalberg is een voormalig mijngebied. Uit de berg werd ijzererts gewonnen. Op veel plekken in het natuurpark is dit roemrijke mijn verleden nog zichtbaar. De grond zelf is op veel plekken dan ook roestbruin. Wandel langs de oude mijn ingang, kies 1 van de velen wandelroutes uit en ga er op uit!

Wandeling in het Gaalgebergte

maak vanuit Escher dierenpark een wandeling naar Ellegron. Dit is een relaxte korte wandeling van een uur. Paden zijn uitstekend onderhouden, routes staan goed aangegeven. Volg gewoon de bordjes, en klaar ben je. In het Gaalgebergte zijn veel wandelroutes uitgezet. De meeste routes lopen door het bos, zijn geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Tip: de route loopt langs muurschildering van de Luxemburgse artist Alain Welter (121 Rue Pierre Bausch). Tof!

Escher Deierepark

Park en wandeling

Gaalgebierg hike

Gaalgebierg hike

Vragen en antwoorden over de baumhauser in dierenpark

  • Hoe ziet de boomhut eruit?

De tree houses in dierenpark Esch sur Alzette liggen hoog in de bomen, maar zijn volkomen veilig. De hutten kijken uit op het park en de dieren, en zij volledig uitgerust met een keuken, badkamer en slaapkamer. Iedere boomhut heeft een eigen terras.

  • Kan ik de dieren zien vanuit de boomhut?

Ja, dat kan! De tree houses blikken uit op het park en de dieren. Je kunt de dieren dus als eerste zien nog voordat het park vol stroomt.

  • Hoeveel kost het om in de boomhut te verblijven?

De prijs van een verblijf in de boomhut varieert afhankelijk van het seizoen en de duur van je verblijf. De exacte prijzen en beschikbaarheid kun je vinden op de website van het dierenpark Esch sur Alzette.

  • Wat zijn de voordelen van een verblijf in de boomhut?

Een verblijf in de boomhut is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je hebt een prachtig uitzicht op het park en de dieren, en je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Bovendien kun je ’s ochtend

Hoe kom je inEsch sur Alzette

In 4 uur tijd zoef je zo vanuit Nederland door naar Luxemburg: het buitenland om de hoek. Dit is 1 grote speeltuin van natuur, cultuur en avontuur. Dus ook volwassenen kunnen hier ongelimiteerd buiten spelen. Na Luxembourg is dit de grootste stad van Luxemburg. Esch sur Alzette ligt in het zuidwesten van Luxemburg. Een gemoedelijke stad met van alles en nog wat. Variërend van shops tot restaurants.

Waar Eten en drinken?

In Esch sur Alzette zijn genoeg restaurants en cafés te vinden. En voor ieder wat wils en budget. Tip met kids: Nino en Mimi. Een pizzeria met Italiaanse eigenaar. Pizza’s komen heet uit de oven. De pizza is rijkelijk belegd en heeft een dunne bodem. Precies wat je nodig hebt na een actieve dag in Luxemburg. Dit is een kleine pizzeria. De service is vriendelijk en snel. Met hongerige kinderen ideaal.

Da Nino pizzeria

Da Nino & Mimi 

Tips, bezienswaardigheden Luxemburg, of België met of zonder kinderen? Reisachtig heeft alvast een reisgids voor je samengesteld. 
Luxemburg stedentrip-Lekker Luxemburgeren!
Buitenland dichtbij- 15 tips Luxemburg
Fietsen rondom Brugge
Weekendje Vlaanderen
Stadswandeling Oudenaarde en museumbezoek

2 Comments

Comments are closed.

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: