Strand en warme chocolademelk?

Winter is coming? Lekker naar zee! Want in de herfst, winter is het nog steeds fijn om aan zee te zijn. Maak een strandwandeling en plof na afloop neer in 1 van de strandtenten. Ook in de winter zijn een aantal beach clubs gewoon open. Reisachtige Laura heeft alvast enkele leuke tentjes voor je uitgezocht. In de winter knappert het vuur: binnen of buiten op het strand. Met een warme choco of een port ben je in 1 klap lekker opgewarmd en rozig. Sta je onverhoopt toch voor een diche deur? Met onderstaand recept maak je de beste (vegan) chocolademelk. Trek een warme jas aan, tuf door naar het strand en waai lekker uit. Zeker met kids is dit een heerlijk uitje voor een relaxte zondagmiddag.

Dutch beach in winter

Hond, of golfsticks mee naar zee

Zelf hebben wij geen hond, maar nemen graag onze logeerhond Pepper mee naar zee. Springen, rennen en blaffen naar de zee. Het hele gezin doet mee. Sowieso hoeft niemand zich op het strand te vervelen. Neem een bal, kite, vlieger of zelfs je golfsticks mee. Ook een leuk idee: neem kitebuggy les. Laat je vervoeren door de wind, zoef in een buggy over het strand. Stukken eenvoudiger (te leren) dan kiten. Kitebuggyles kan o.a. in Ijmuiden en Wijk aan Zee. Tip van Reisachtige Pip (10): ‘Ga aan het einde van de middag naar het strand. Maak een wandeling, ren van de duinen af en bekijk de zonsondergang. Vaak ben je dan de koning van de duinen. Cool’.   

Strand in de winter

Drankje bij de haard

Na het uitwaaien is het goed uitblazen in een strandtent aan zee. Veel paviljoens zijn in de winter gesloten. Maar gelukkig zijn een aantal strandpaviljoens aan de Nederlandse kust het hele jaar open. Zoals: Ubuntu in Zandvoort, Corazon: Noordwelle in Zeeland, Barbarossa beach Scheveningen. Tikje aan de prijs, maar wel leuk. Value for money?: De Jongens Bergen aan Zee. Leuk en gezellig? De Branding, Tulum, of Beach club O in Noordwijk aan zee. In de kop van Noord-Holland: de Zilvermeeuw, of de Schelp Egmond aan zee. Onze favorieten: Timboektoe, en Beach club Aloha in Wijk aan Zee. Lekker eten, open haard en leuk met kids.

Met chocolademelk gestrand op de bank

Strandtent vol? Geen punt. Chocolademelk maak je in een handomdraai zelf. Met dit recept zit je er thuis ook warmpjes bij. Nodig: 250 ml melk, of soyamelk. Scheutje sinaasappelsap of water, 50 gram pure chocolade, lepel cacaopoeder, slagroom, kaneel en eventueel marshmallow of snufje cayennepeper.

  • Doe de melk, chocolade en sinaasappelsap in een steelpan. Laat het pannetje op laag vuur sudderen totdat de chocolade is gesmolten
  • Voeg de lepel cacao en lepeltje honing toe, en roer alles goed door totdat er geen klontjes meer inzitten. Niet gelukt?…lekker laten zitten.
  • Laat het pannetje even pruttelen, schenk de chocolademelk in en versier met een dot slagroom, kaneel en een snufje cayennepeper, of chocoladevlokken.

Warme choco aan zee