In de natuur

Mooiste kanotochten in Skåne Zuid-Zweden

Met kano door Zweden
Immeln lake

Eiland hoppen met de kajak in Skåne?

Denkend aan Zweden zie ik eindeloze bossen, meren om te kajakken of kanoën. En dat plaatje klopt eigenlijk helemaal met de waarheid. Zweden is het land van wijdse natuur met diepblauwe meren en oorverdovende stilte. Met de wind in de haren het avontuur tegemoet varen, wie wil dat nou niet? Waar moet je eigenlijk zijn voor de ultieme kano experience? Dit zijn de mooiste kanoplekken van Skåne. Ideaal voor een stukje island hoppen met of zonder kinderen tijdens een vakantie in Zuid- Zweden.

Mooiste kanoplekken in Zuid Zweden: Immeln lake

Samen met Robbert en kids Pip (10) en Juup bezocht ik Skåne: Zuid-Zweden in de zomer. Een heerlijke vakantie. En er valt altijd wel iets leuks te doen: van struinen door de stad Malmö tot aan een kajaktocht. Immeln is een van de grootste meren van Zuid-Zweden. Dit prachtige gebied bestaat uit een groot meer met daarin 200 eilandjes. Peddel van eiland naar eiland en waan je in een sprookje in deze serene omgeving. Reisachtig en kids maakte een halve dagtocht op Immeln en wat ons betreft is dit één van de leukste uitstapjes in Zweden.Kajakken Zweden

Dagtocht of meerdaagse kanotochten?

En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Barst je na twee uur al van de spierpijn?, dan maak je gewoon rechtsomkeer. Kun je niet stoppen met peddelen? Dan slaap je er toch een nachte over!  Want in Zweden kun je volgens het allemansrecht overal een nachtje gratis kamperen. Mits je natuurlijk met respect de natuur behandeld en geen rotzooi achterlaat.
Wildkamperen klinkt heel stoer, maar dit heeft reisachtige Laura en family niet uitgeprobeerd. Geen probleem, een (halve) dagtocht is eigenlijk ook avontuur genoeg. Pip (10): ‘ We zaten met z’n vieren in een kano. Dit is echt super chill’. Op een mooie dag is het heldere water net een spiegel. Prachtig.

Picknicken op een eilandje

Peddel langs de waterkant en vaar voorbij aan houten huizen en groene eilanden. Juup: ‘Als je de kano aanlegt op zo’n eilandje, kun je lekker picknicken en zwemmen, al is dit laatste echt brrrrr ‘. Veel eilanden zijn omgedoopt tot vogel SPA’s. Oftwel special protection area’s. Met een beetje mazzel kun je dus aardig wat vogels spotten. Ins geval is dat met twee lawaaipapegaaien aan board niet gelukt.

Tijdens een eiland pitstop hebben wij een heerlijke lunch bereid, dat wil zeggen: een zogenaamde meal-pack opengetrokken. Deze maaltijd in een zakje warm je op in een flameless heater. De kids vonden dit een leuke en lekkere ervaring. Kano en meal packs zijn overigens verkrijgbaar bij immelnskanotcenter. Een kanotocht is een te gekke must do in Zweden. Een kano huren kan per uur, dagdeel of week.Kanotochten Zweden

Island hoppen Sweden
Zwemmen bij eilandjes

Meer kanotochten in Zuid- Zweden?

  • Wat dacht je van een kanotocht door briljant Kullaberg Zweden’s mooiste!- natuurpark in Skåne
  • Of peddel met de stroom mee over de rivier Rönne door mangrove-achtige bossen.
  • Maak een uitstapje naar de archipel van Åsnen in Småland. Bekijk de honderden eilandjes vanaf de waterkant.

 

Leave a Response