Vakantie met kinderen

De leukste themaparken van Frankrijk? Dat zijn deze!

Puydu Fou
Puy du Fou
themaparken in Frankrijk
Futuroscope

Vakantie Frankrijk? Dit zijn de leukste pretparken

Disneyland Parijs is Frankrijk’s meest bekende pretpark. Maar wist je dat er nog veel meer spectaculaire themaparken te vinden zijn? In deze ‘parkengids’ heb ik de leukste themaparken van Frankrijk op een rijtje gezet. De meeste zijn allemaal in de De Loirestreek, Loire Atlantique te vinden. Zoals: Theaterpark Puy du Fou. Dit is op Disney na het grootste themapark van de Loire en zelfs van Frankrijk. Ook themapark Futuroscope over de cinema is gigantisch en indrukwekkend. Maar kleinere attractieparken zoals: Terra Botanica of ‘Les Machines’ zijn geweldig.

 Theaterpark Puy du Fou

In het hart van de Loirestreek is theaterpark Puy du fou de grote trekpleiser van de streek. Dit is een extra ordinair amusementspark. Verwacht geen rides, of slides. Dit themapark in Frankrijk draait om entertainment. De hele dag, en een groot deel van de avond kun je hier spectaculaire (theater)shows zien met mensen en die. Puy du Fou is een spectaculaire totaalervaring!

Bird show
Vogels stelen de show

Themapark Futuroscope

Dit is alles behalve een traditioneel themapark, maar letterlijk een kijkje in de toekomst van de multimediale cinema. Wandel van de ene- naar de andere bioscoop en vergaap je aan allerhande hightech 2D, 3D, 4D, IMAX filmattracties met audio en visuele effecten. Stuk voor stuk een filmische ervaring. De bioscopen/ theaterzalen Hebben allemaal hun eigen thema, unieke architectuur (in staal en glas). De voorstellingen zijn goed op elkaar afgestemd waardoor je van de ene naar de andere voorstelling  kunt lopen. Kortom: dit is een niet te filmen dagje uit!

Beste van Futuroscope?

De leukste attracties van themapark Futuroscope zijn.’Dans avec les Robots’ Maak een dansje met een robot! Pip: ‘Dit is zo cool, al dacht ik dat een robot armen en benen heeft en een gezicht maar deze Dansen met robot Futuroscoperobots hebben dat niet’. Onze family favoriet is: ‘Les Lapins Cretins’: Raving Rabbits – The Time Machine. Maak samen met gekke konijnen een doldwaze tijdreis op een wc-pot. Echt hilarisch. Ook de 4D Experience ‘Arthur’: over de magische onderwaterwereld van Arthur. ‘The extraordinary voyage’ is ook briljant. Stap in een luchtballon en zweef over de wereld.

Praktische informatie

Hoe kom je er? Themapark Futuroscope ligt op 10 km afstand van Poitier. Entreeprijzen: ongeveer 40 Euro p.p. Tip: ga een avondje ‘Futuroscopen’. Scheelt de helft: 16 Euro voor volwassenen, 10 Euro voor kids. Houd in het hoogseizoen rekening met een wachttijd van ongeveer 20-40 min.

Koop een fast track pas als je de rijen wil overslaan. Restaurants zijn er in overvloed vaak tegen redelijke rijzen. Beste value for money is Arthur: all you can eat formule.  Er zijn geen typische pretpark attracties. Voor jonge kinderen is er wel een groot gedeelte (bij binnenkomst) met attracties voor Kids. Zoals een wiegend schip, een brandweer station  kabelbaan en meer.

Insider Tips

Neem je eigen headset mee, de meeste films zijn Franstalig. Er is geen ondertiteling. Er zijn  translation sets verkrijgbaar maar echt nodig is het niet. Neem bij warme dagen een handdoek en badkleding mee voor kinderen. Download vooraf de App: bekijk het dagprogramma en stem hier je een planning op af. Ook wachttijden zijn in de App te vinden. Sommige voorstellingen zijn niet doorlopend en alleen in het hoogseizoen te bekijken, andere zijn doorlopend of per dagdeel geopend. In de zomermaanden is er een speciaal slot-spectacle.

Futuroscope
Futuruscope

Hoera Terra Botanica!

Dit is een combinatie van een botanische tuin en attractiepark. In dit hof van Eden zijn meer dan 175.000 plantensoorten te vinden. Leer-spelenderwijs- van alles over planten en vermaak je gek in de charmante attracties, speeltoestellen.

Het themapark is niet geschikt voor ’thrill seekers’. Er zijn geen meeslepende attracties. Terra Botanica is 1 grote thematische speeltuin. Zeer geschikt voor natuurliefhebbers, en kinderen in de leeftijd van 3-11. Ook fijn: dit is ook nog eens een betaalbaar dagje uit voor jong en oud.

Natuurlijke attracties

Wat valt er allemaal in themapark Terra Botanica te beleven? Wandel door schitterende Japanse-Aziatische- Franse-, cactus, of vlindertuinen. Zweef boven de tuinen in een hete luchtballon. Overigens gaat die vlieger niet altijd op. Er staat vaak te veel wind. Struin door het enorme Dahlia imperium, plantenkas. Verken we het park ter land, ter zee en vanuit de  Terra Botanica themapark Loirelucht. Zweef in een notendop, maak een boottochtje, doe de kruiwagen-quiz in de moestuin. Terra Botanica toppers volgens Pip en Juup? ‘Dino’s graven, of Amber zoeken erg tof.  Ga in zand en water met een zeef op zoek naar kleine stukjes amber. Dit is echt moeilijk joh’ Beet? Dan krijg je een staande ovatie, barst de fanfare los. Dat is raar’

Praktisch & tips

Themapark Terrabotanica ligt in Angers. Tip: bestel je kaarten via het bureau van toerisme in Angers. Tickets voor Kids zijn dan vaak gratis. Of bestel je kaarten online, aan de kassa kaarten kopen is een stuk duurder. Het themapark is doorgaans van 10. 00 tot 19.00 geopend. Toegangsprijs volwassen: 20  Euro, kinderen 10 Euro. Shows annex films zijn in het Frans, en daardoor minder goed te volgen voor kindern.

Terrabotanica pretpark
Terrabotanica

Europa in een weekend? Europapark!

Kalkar Wunderland| Pretpark over de grens

De attractie van Nantes? Les Machines de l’Ile!

Leave a Response