Ver weg

Waar overnachten en eten in Oudtshoorn Klein Karoo?| Tuinroute Zuid-Afrika

Beste accommodatie in Oudtshoorn Klein Karoo? Dat zijn deze!

Er zijn meer dan 100 overnachtingsmogelijkheden in en rondom Oudtshoorn, in Klein Karoo aan de Tuinroute te vinden: van sterren- tot budget hotel, dus de keuze is reuze. Voor iedereen die zich eens lekker in de watten wil laten leggen, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen is onderstaande accommodatie een vondst.

Dit zijn van die adresjes die in het televisieprogramma ‘Four in a bed’ geheid als winnaars uit de bus zouden komen, dus doe er je voordeel mee. Oudtshoorn ligt midden in Klein Karoo: Mars op aarde. Op nog geen vier uur rijden van Kaapstad wacht een totaal andere omgeving.

Toch valt er in deze desolate, woestijnachtige omgeving omgeven heel veel te beleven. Van eeuwenoude grotten en struisvogelboerderijen bezoeken, ziplinen, via een ‘stokstaartjes safari’. Daarmee is Oudtshoorn een prima uitvalsbasis om bijzondere bezienswaardigheden aan de Tuinroute Zuid-Afrika mee te pakken en tegelijkertijd lekker te dineren en logeren.

accommodatie Oudtshoorn
De achtertuin van de Denne

Guesthouse de Denne

Naar mijn idee is Guesthouse de Denne een kruising tussen een boutique style stay en een B&B. De opzet, en layout van deze werkende ostrich farm springt er direct uit. Alles: van kamers, via receptie tot aan restaurant ‘Ma Belle’ is met liefde en smaak ingericht door Louise: de vrouw des huizes.

Bijzonder is ook dat de Denne aan iedere doelgroep heeft gedacht: van pas getrouwde stelletjes, zestig plussers tot en met grote gezinnen. Zo kun je met de hele family in een prachtige cottage, of een balzaal… ik bedoel een familiesuite overnachten. Zelfs de ‘standard rooms’ blijken alles behalve gewoontjes te zijn.

Het hotel is uitgerust met maar liefst twee zwembaden, dus na een dagje sightseeing plons je zo van de ene- naar de andere pool. Met uitzicht over de vallei en struisvogels zou je er bijna niet meer uit het zwembad willen om eropuit te gaan. Juup: ‘Als je wilt mag je de hele dag op bezoek bij struisvogels, die wonen hier gewoon!’

Zon zien ondergaan? Het restaurant is de beste plek om dit fenomeen te bekijken, en tegelijkertijd een heerlijke maaltijd mee te pakken. Bij het verlaten van deze bijzondere pleisterplaats wacht een leuke verrassing: een spik en span gewassen auto! Service to the max. Handig: de Denne organiseert diverse tours in de omgeving. Tip: als eigenaar Johan zu hause is, trek ‘m dan even aan z’n jassie. Johan is een wandelende Wikipedia Zuid-Afrika en weet dan ook alles over de omgeving, politiek en you name it.
De Denne Guesthouse verblijven Oudtshoorn
beste accommodatie Tuinroute
hotel Oudtshoorn de Denne

Guesthouse Mooiplaas

Deze mooie plaats in Klein Karoo had zomaar de broer van buurman de Denne kunnen zijn, want beide accommodaties zijn aan elkaar gewaagd, zonder hun eigen identiteit te verliezen. Dit resort annex boerderij is de ideale plek voor een stukje totale ontspanning in Klein Karoo.

Ontsnap even uit de dagelijkse reizigers hectiek en neem het ervan. Vanuit de kekke Infiniti pool kijk je uit op de Swartbergen, en de struisvogels. Vanuit de veranda van je (familie)suite, of kamer is het hier tot in de late uurtjes goed toeven kan ik je vertellen. In het restaurant wordt dagelijks een drie gangen menu bereid.

Alle gerechten worden met een lach en een praatje geserveerd door de olijke John. O en als je er dan toch bent: neem  in de avonduren even een kijkje bij Ben achter de Braai. Met veel passie gooit Ben een mooi stukje vlees voor je op het vuur. Vegetarisch of last van allergenen? Geen probleem de keuken past hier direct een mouw aan.

Waar verblijven Tuinroute
Mooiplaas

En na de maaltijd is het goed rusten in het vredige Mooiplaas Oudtshoorn. En de volgende ochtend? Dan begint het feest weer opnieuw… En hoe! De dames van de keuken staan doorgaans om 5.00 op om warme broodjes te bakken voor het ontbijt. Volgens Reisachtig en kids maakt Mooiplaas het lekkerste ontbijt van Zuid-Afrika. Pure verwennerij. Daarbij worden er diverse farm tours georganiseerd, dus je hoeft je in Mooiplaas zeker niet te vervelen.Waar verblijven in Oudtshoorn?

Eten en drinken in Oudtshoorn

Uit eten? Met zoveel goede eetgelegenheden en lodges met restaurants kun je de plank hier niet mis slaan. Maar  restaurant Nostalgie springt er vanwege zijn nostalgische looks, authentiek Zuid Afrikaanse cuisine uit. Neem plaats op het aanlokkelijke terras en bestel wat je hartje begeert van de kaart. De vegetarische Bobotie of curry is me daar toch een partijtje lekker. Ook mensen met allergenen, of een dieet kunnen hun hart ophalen bij Nostalgie. Daarbij is dit restaurant de hele dag geopend voor lunch, thee en taart.

Waar eten in Oudtshoorn
Bobotie bij Nostalgie

Leave a Response