Vakanties dichtbij

Doen in Duitsland| Klimbos Niederrhein over de grens

Actief uitstapje dichtbij? Op naar het klimbos in Duitsland!

In het Duitse Maas Schwalm Nette natuurpark ligt het zogenaamde leisure park ‘Hinsbecker Schweiz’. Verscholen in dit weelderige groen ligt Kletterwald Niederrhein oftewel ‘Climbing forest Nederrijn’ er nogal feeëriek bij, al heb ik geen elf maar wel enkele bosapen gespot. Samen met mijn eigen apen Pip (12), en Juup (10), en aanhang heb ik genoten van dit Spiderman avontuur in de natuur. Ik leg graag uit waarom klimbos Nederrijn een tof dagje uit in Duitsland is.
Kletterwald Niederrhein

Slinger al Tarzan en Jane door het klimpark

In de toppen van het sfeervolle klimbos in Duitsland dichtbij zijn maar liefst negen verschillende klimparcours -verdeeld over 2000 vierkante meter- uitgezet. Zowel beginnende als gevorderde klimmers en kinderen kunnen helemaal los in het bos. Klauter over stoelen, en bruggen.

Abseil naar beneden op een schatkist, tokkel je een weg door de natuur en zipline van top tot teen. Kortom: geniet voor even van een leventje zoals Tarzan en Jane in het duitse klimbos. Soms gaat dat er rap aan toe, niet voor niets hangt er een waarschuwingsbord voor’ ‘Fliegende menschen’.

Doen in Duitsland? Je kunt de boom in!

‘Net als op de piste zijn er parcoursen voor verschillende niveaus en lichaamslengtes uitgezet. Start je avontuur bij groen (eenvoudig en geschikt voor kids) klauter dan door naar de blauwe lijn (ook geschikt voor kinderen en beginners) of neem ‘een upgrade’ naar het rode parcours (medium gevorderd).

Dare devils pakken de zwarte route: deze stijgt tot een hoogte van 15 meter en is niet geschikt voor kinderen. En nee je kunt de boom in, deze route is mij niet gezien en ga ik dus niet proberen. Overigens is iedereen gezekerd en krijgen alle deelnemers vooraf in groepsverband een uitgebreide instructie. Dus moeders, klimbos Niederrhein Germany is een uitermate veilig uitstapje met kinderen over de Duitse grens. Meer doen in Noordrijn-Westfalen? Lees dan dit artikel.

Wat vinden onze jonge experts eigenlijk van dit klimbos?

Onze meiden vonden het af en toe en beetje spannend. Pip heeft wel haar angsten kunnen overwinnen door gewoon even door te zetten. Kortom het is een kwestie van proberen, aftasten en daarna wordt het leuk. Want wie wil nu niet scheren en zwieren door de bomen?

Pip: ‘Af en toe is het best een beetje eng, krijg dan trillende benen en durf dan niet meer goed. Maar uiteindelijk is het me stapje voor stapje gelukt. Vooral de kabelbaan in de boom is leuk’. Juup: ‘Het is leuk om door de lucht te suizen, en te klimmen. Je moet goed kijken waar je het beste je voeten neer kunt zetten. Ik ben wel in de klimhal geweest, maar dit is echt iets heel anders’.Klimbos over de Duitse grens
Activiteiten met kinderenKlimbos

Waarom je deze activiteit niet mag missen

Veel tijd om te genieten van fluitende vogels of het mooie uitzicht is er niet. Best jammer eigenlijk, want alleen al het woud zelf is erg mooi. In de schaduw onder de bomen is het in de zomermaanden een aangename plek om te zijn, maar ook in de herfstvakantie is dit een leuke activiteit. Zeker met kinderen & tieners is dit een heerlijk, ontspannend en uitdagend uitstapje in Duitsland. Je hoeft hier overigens geen klim skills voor te hebben. Iedereen kan dit in z’n eigen tempo ongeacht leeftijd of conditie doen.

Waar ligt klimpark Niederrhein Duitsland?

Kletterwald Niederrhein ligt in Noordrijn Westfalen: net over de grens van Duitsland nabij Venlo. Om precies te zijn op tien autominuten van Viersen of 15 van Mönchengladbach, dus lekker dichtbij Nederland. Wat kost deze activiteit? Tarieven: omstreeks 13 euro voor kinderen, 20 euro p.p. voor volwassenen.

Prijzen zijn inclusief klimgordel. Tip: Online reserveren is het voordeligst.
Kaarten zijn overigens gebonden aan een tijdslot. Doorgaans kun je omstreeks 3 uur in het park verblijven. Tip: In de zomervakanties is het veelal drukker dan in het laagseizoen. Dus wil je het rijk alleen hebben? Bezoek het klimpark vroeg in de ochtend, of in het naseizoen. Praktisch: parkeer de auto bij het parkeerterrein naast het jeugdhotel.

Uitkijktoren midden in het Duitse bos

Kun je niet genoeg krijgen van klimmen of wil je nog wat nagenieten van deze omgeving in Duitsland? Vanuit het klimbos loop je zo in 15 minuten door naar ‘Aussichtsturm Taubenberg’. De 29 meter hoge uitkijktoren biedt uitzicht over de Krickenberger seen. In het midden van dit meer ligt kasteel Krickenbeck.

Op een heldere dag is ook het Ruhrgebied, en zelfs Nederland vanaf de toren te zien. De toren van hout is gebouwd in de jaren zeventig, maar recent gerenoveerd. Overigens is het onbetaalbare uitzicht vanaf de toren gratis (de hele dag geopend), dus dat is mooi meegenomen.

Hinsbecker turm doen in Duitsland
Taubenberg uitkijktoren in Hinsbeck.

Meer activiteiten in het grensgebied van Duitsland? Lees dan:
Uitstapje over de grens met kinderen? Romeins park Xanten!
Kalkar Wunderland| Pretpark over de grens

Leave a Response