In de stadVakanties dichtbij

Verleidelijk Brugge| De lekkerste adresjes

Brugge brouwerij

Verleidelijk Brugge? Jazeker Dit is in meerdere opzichten een uitermate verleidelijke stad in Vlaanderen. ‘Beautiful Brugge’ staat vooral bekend om zijn looks, maar deze Belgische schone barst van de lekkerste adresjes van Belgique. Van topgastronomie, via bierbrouwerij, patisserie, delicatessenwinkel, wijnbar, tot en met koekenbakkers. En rarara? Reisachtig heeft deze hemelse Belgische plekken alvast geproefd eh.. gevonden. Een keur aan keuze betekent ook voor ieder wat wils. Van bierfan, vegan, carnivor, zoetekauw, chocoholics, tot vis- of wijnliefhebber. Welkom in Brugge!
Wafels Brugge

Belgisch bier? Zeker in Brugge!

België, en bier is zoiets als Bassie & Adriaan: een onlosmakelijk duo. En laten er in Brugge nu maar liefst 3 bierbrouwerijen in en rondom de stad liggen… Fort Lapin is de jongste brouwerij van dit trio (2011). Bourgogne des Flandres is een oud besje.  Bourgogne des Flandres bier heeft een lichte karamel en kersensmaak, met een beetje bittere nasmaak. Heerlijk herfstig. De brouwerij zit hartje stad, en heeft een mooi terras aan het water.

Mijn favoriete brouwerij in Brugge België? De Halve Maan. Met zijn stoere lagertanks op het  dak, en aanlokkelijk terras ziet de Halve Maan (1876) er van buiten aanlokkelijk uit. Binnen is een museum/ brouwerij, plus een groot biercafé met brouwinstallatie. Brouwerij Halve Maan brouwt stadsbier Brugse Zot en de Brugse tripel Straffe Hendrik. Deze biertjes worden in de brouwerij buiten de stad geproduceerd. Geinig: onlangs heeft de Halve Maan een heuse bierpijpleiding aangelegd. Bier stroomt zo vanaf de bottelarij de brouwerij binnen. Handig! Alle brouwerijen zijn te bezoeken, dus bekijk de websites voor een rondleiding.
Brugge brouwerij Halve Maan

biercafé Halve Maan Brugge
Biercafé Halve Maan

Brouwerij Halve Maan

Chocolatiers in Brugge België

Met meer dan 50 chocolatiers is Brugge een echte Willy Wonka stad. Maar helaas verkopen veel chocoladewinkels ’toeristen-choco’. Maar er is genoeg kwalitatieve chocolade te vinden. Ambachtelijke chocolademakers zijn vaak te herkennen aan het logo (een sticker) met #Handmade in Brugg. Er zijn veel mooie, hippe maar ook ouderwets gezellige goede chocolatiers. Overigens is het Handmade label het keurmerk voor alle winkels met allerhande ambachtelijke, regionale producten.

Van nostalgische- tot trendy chocolademakers

Deze 3 Vlaamse chocolademakers springen er uit. Stuk voor stuk verschillend, maar allemaal uniek. ‘Chocolatier Sweertvaegher’. Deze kleine, nostalgische chocolatier maakt al meer dan 80 jaar goddelijke chocolade. Van praline/ bonbons, melkchocolade flikken, Brugse Swaentjes tot met chocolade koekjes. En het ruikt dan ook heerlijk. The Chocolate Brothers. Dit ‘choco-atelier; is een snoepje om te zien. De broers maken  prachtige creaties van eerlijke chocolade (bean to bar principe). Grappig genoeg passen de tatoeages van 1 van de gebroeders perfect bij de schedels van chocolade.

De meest populaire chocolatier van Brugge? dat is de ‘Chocolate Line’ van Dominque Persoone. Dit is een kleurrijke, tikje Afrikaanse chocolatier. Voor de verjaardag van Ron Wood (Rolling Stones) ontwikkelde Dominique een ‘Chocolate shooter: choco snuifmachine’. In deze shop zijn dan ook tal van choco uitspattingen te vinden. Van lippenstift, choco pillen tot kek vormgegeven bonbons. En de smaak? Die is vaak raak, maar ondergeschikt aan het design. Ben je meer een cookie monster? Stoom door naar ‘Juliette’s koekenbakkerij’. Gemaakt naar oma’s recept. De gember orange speculoos is om op te eten.

Verleidelijk Brugge
The Chocolate Line
Chocolatier Sweertvaegher Brugge
Chocolatier Sweertvaegher

Chocolatier Sweertvaegher

Chocolatier The Chocolate Brothers
The Chocolate Brothers

Wijn en spijs? Dit zijn de lekkerste adresjes

Er zijn veel goede wijnwinkels, deli-shops. Maar deze twee springen er sowieso uit. Zin in een goed glas wijn? Cuvée heeft een collectie natuurwijnen in huis waar je u tegen zegt. In deze mooie wijnbar annex wijnwinkel is het relaxt zitten aan de bar. Een klein hapje, of kaasje erbij en chillen maar. Dol op gin?, wijn, aperitiefjes in combinatie met allerhande finger food? Dan val je als een blok voor traiteur D’s Deldycke. Neem plaats aan de kleine bar, en kies uit kleine hapjes. Of neem een fles champagne mee, wat kaasjes en ga romantisch met je lief aan de kade genieten.

Wijnbar Cuvee
Wijnbar/ winkel Cuvee
Cuvee wijnbar Brugge
Cuvee wijnbar
Traieteur D's Deldycke
D’s Deldycke

Je dag of weekend culinair Brugge helemaal compleet maken? Dit zijn de beste restaurants in belgië op niveau. En 1 keer per jaar kun je de gerechten van topchefs proeven voor een prikkie. Plus een stadswandeling. In 1 klap alle highlights!
https://www.reisachtig.com/culinaire-bestemming-brugge/
https://www.reisachtig.com/uniek-unesco-brugge-stadswandeling/

Leave a Response