In de stadVakantie met kinderen

Eten en overnachten in Antwerpen met kinderen

Leukste terrassen Antwerpen

Weekendje Antwerpen met kinderen? Restaurants en kindvriendelijke accommodatie

Weekendje Zuiderburen? Dan wil je natuurlijk bourgondisch eten en overnachten in Antwerpen met kinderen. Ook dat kan prima met kinderen. Alleen moet je wel even weten waar je moet zijn. Want kids en Michelin sterren gaan niet altijd samen. Zelfde verhaal geldt ook voor een ’boutique hotel’ met een collectie Swarovski in huis. Afijn, you get the picture. In dat geval is het goed te weten waar de hele familie welkom is om te logeren en te dineren!
Eten in Antwerpen met kinderen

Beetje trek gekregen? Op naar de Wasbar!

Er zijn veel eetgelegenheden in Antwerpen. Wij hebben er enkele met kids getest voor lunch en diner. En dit zijn onze aanraders. De Wasbar is een combinatie van old school wasserette en een bar. Drink een bio smoothie, met een lekkere bio salade. Vul je trommeltje en laat de trommel ondertussen lekker draaien. Dat komt mooi uit, want kids kunnen behoorlijke knoeipotten zijn. Wij hebben overigens niemand een wasje zien draaien, maar geinig is het sowieso.
lunchen in Antwerpen met kinderen

Vegetarisch restaurant in Antwerpen? Go Greenway!

De Groenplaats is omzoomd met restaurants. Wij strijken in de avond neer bij ‘Greenway’. Een vegetarisch/ vegan restaurant op de Groenplaats met heerlijke burgers. Op het terras zit je gebakken, en lekker rustig want vegetarisch en vegan is hier kennelijk nog niet zo hip. Binnen in het kleurrijke Greenway is het ook gezellig. Er zijn geen speciale kindermenu’s, maar vraag naar een studentenmenu: hoofdgerecht plus toetje voor kids tegen een schappelijke prijs.
Vegan en vegetarisch eten Antwerpen

Beste patat van de stad? Op naar het frites Atelier!

Antwerpen, kids en frites? Dat klinkt als een onafscheidelijk trio. Gelukkig is er in België altijd wel ergens een ‘frituur’ te vinden. Wij beproeven ons geluk bij het ‘Frites Atelier’ van notabene een Nederlandse chef: Sergio Herman. Een luxe snackbar met allerhande frites saus van truffel tot Andalusië mayo. Pip: ‘Je kunt hier zelf saus uitzoeken, maar de gewone mayo is het lekkerste’. Deze frites van chef Herman is met 5 Euro per portie aan de maat. De ‘chiqueria’ ligt op een steenworp afstand van Beo stripwinkel.

Beste frites Antwerpen Chocolade van Pierre Marconi

Frites aftoppen met echte goede chocolade (taart)? Dan is de -o-la-la verleidelijke chocolatier Pierre Marcolini in de Kelderstraat net wat je nodig hebt. Pierre maakt prachtige creaties. En het fijne is: de taartjes zijn niet al te zoet, maar precies goed. Niet voor niets is deze chocolatier met Italian roots met awards overladen. Tip: nog meer topchocolade? Grijp je kans bij de Chocolate Line op de Meir.
Eten in Antwerpen met kinderen
Beste familiehotel in Antwerpen?

Er is tal van goede, voordelige accommodatie te vinden. Pal naast Centraal Station Antwerpen ligt het Lindner. Met de trein zoef je dus tot aan de deur van het hotel door. Er is ook een enorme parkeergarage onder het station (18 Euro per dag). Het mooiste van alles? Families zijn King! Overnacht bijvoorbeeld in een studio.

slapen in Antwerpen met kinderen
Dakterras Lindner

Doe een dansje in de kamer, ren van slaapkamer naar kinderkamer en zing je longen uit in de royale badkamer. Het ontbijt is overvloedig, maar het mooiste van alles is het uitzicht vanaf de Sky Bar Antwerp. Kleine domper voor kids: dit hotel heeft geen zwembad. Pip:’ Wij hebben gewoon het bad laten vollopen. En je private pool is klaar.

Meer tips voor een weekendje Vlaanderen met kinderen?

https://www.reisachtig.com/antwerpen-met-kinderen/
https://www.reisachtig.com/de-leukste-musea-van-antwerpen-met-kinderen/

Machtig Mechelen- 32 tips

Fietsen rondom Brugge

 

Leave a Response