In de stadUitstapjes

Culinaire bestemming? Bourgondisch Brugge in België!

Beste chefs Brugge Vlaanderen

Smakelijk Brugge: toprestaurants Vlaanderen

Op zoek naar een culinaire bestemming dichtbi huis?…Reisachtig heeft alvast het beste van Bourgondisch Brugge op de kaart gezet. Ga er maar even lekker voor zitten. Met meer dan 39 toprestaurants is deze Vlaamse een aaneenschakeling van heerlijkheden. Brugge verdient dan ook een plekje in de top 10 van beste culinaire bestemmingen van de Benelux. En er is voor ieder wat wils: van champagnebar, via bierbrouwerij, brasserie, tot en met sterrenrestaurant. En 1 keer per jaar kun je 3 dagen lang voor een prikkie dineren bij sterrenrestaurants. Kortom: Op naar bourgondisch Brugge.Restaurant Zet Joe Brugge
Restaurant Refter
Michelin Brugge

Wie staat er achter de kachel in Brugge?

Waar restaurants zijn, zijn topchefs. Vaak behangen met een Michelinster, of een topscore bij Gault& Milau, Bib Gourmand, patisserie awards en meer. Maar wie staan er eigenlijk achter de kachel bij restaurants in Brugge? En wat staat er op het menu? Dat wil ik ook wel eens weten. Daarom zocht ik enkele topchefs uit Brugge op tijdens het Kookeet festival. Stuk voor stuk verschillend, maar alle chefs hebben 1 ding gemeen. De (ver)liefde voor eten. En dat gaat ver, tot dromerige chefs aan toe…
Kookeet Brugge

Masterchefs & food tips

Chef Filip Claeys van restaurant de Jonkman. Ooit begonnen bij Sergio Herman, maar nu uitgegroeid tot superchef en ‘visactivist’. Filip promoot het gebruik van lokale vangst. En dat zie je terug op de kaart. Food tip: Filip’s spring roll’s met Aioli zijn om voor naar Brugge te fietsen. Betaalbaar & ster-waardig dineren? Dan is restaurant Kok Au vin van Jurgen Aerts eentje voor op je lijstje. Jurgen maakt kunstige en hemelse creaties Dol op brasserie’s? Op naar bistro Refter. Gunther en Louis zijn fan van de ‘old school’ cuisine. Hier kom je voor vakmanschap in een sfeervol restaurant met halfopen keuken, en relaxte bar. Food tip: dimsum. Yummy!

Filip Claeys restaurant de Jonkman
Filip Claeys: De Jonkman
Topchefs Brugge
Jurgen Aerts: Kok au vin.
Restaurant Tête Pressée
Pieter Lonneville: Tête Pressée

Het beste van het seizoen? Ga naar ‘deli- restaurant’ (traiteur en resto ineen) ‘Tête Pressée”. Als boerenzoon weet chef Pieter Lonneville het beste van het platteland te vinden. Duurzaam, dagvers en overheerlijk. Neem plaats aan de tafel rond de open keuken en geniet. Overigens hangt hier wel een prijskaartje aan. Zoetekauw? Dan is lunch- lounge ‘Het Gebaar’ van chef Roger van Damme je van het. Bij de beste patissier van de wereld ben je in goede handen. Maar…Het Gebaar is verhuisd naar Antwerpen, dus trap even door. Food tip: dessert Celebration.

Roger van Damme
Het Gebaar van Roger van Damme
Restaurant de Jonkman Brugge
Springrolls van Jonkman
Culinair Brugge
Dumplings: Refter
Restaurant Refter Brugge
Refter

Sterrenrestaurants voor een zacht prijsje

Het beste van bourgondisch Brugge in 1 weekend proeven? Bezoek Kookeet festival. Proef voor een prikkie de lekkerste gerechten van 30 topchefs uit Brugge. Kookeet festival is jaarlijks in september (achter het station in Brugge) te bezoeken. Ik heb alvast een voorproefje genomen, en ga volgens jaar weer dineren bij alle sterrenrestaurants van Brugge…voor een zacht prijsje. Impressie van Kookeet. Bekijk onderstaande vliegensvlog. Meer hemelse heerlijkheden in Brugge? Zie onderstaand item.

Culinaire Vlaamse meesters| Beste vegetarische, vegan restaurants België

Lekker Mechelen- De beste adresjes
https://www.reisachtig.com/verleidelijk-brugge-de-lekkerste-adresjes/
https://www.youtube.com/watch?v=eyhLrQkr42I

Leave a Response