Gratis op vakantie? Huizenruil

Gratis of voor weinig op vakantie? Ga huizenruilen!

Inmiddels hebben wij 5 keer van huis geruild. Voor alle betrokken partijen een hit! En zo kom je nog eens ergens. Bijvoorbeeld in magnifiek Baskenland… Of in een strandhuisje in Bretagne. En zelfs in een eco-  community nabij Kopenhagen. Zeker met kinderen is huizenruil de perfecte manier om een bestemming eens relaxed te verkennen. Je verblijft vaak op de mooiste plekken, in de leukste huizen en leeft tijdelijk als een local.

dingen om te doen in vakanties

Huizenruil in Spanje

Als toerist tussen locals

Bovendien ben je ook nog eens ‘long distance host’. Want je maakt tegelijkertijd een ander wegwijs in eigen land. Je krijgt en geeft persoonlijke tips voor trips, toffe activiteiten, restaurantjes en leuke dingen. Zo kom je op plekken waarvan de meeste toeristen het bestaan niet eens weten. Drink koffie tussen locals. Maak een praatje met je nieuwe buurman. Geniet van de ondergaande zon in je ‘ad interim’ tuin. Kortom: een topvakantie.
Beste dingen om te doen in vakanties

Een vakantiehuis voor nop

Een huizenruil kent in meerdere opzichten heel veel voordelen. Het is niet alleen stukken leuker, comfortabeler maar ook nog eens voordeliger dan hotels, of een vakantiehuizen.Want zeker in het hoogseizoen loopt mooie accommodatie aardig in de papieren. Anders dan bij AIRBN zijn er geen kosten verbonden aan het huren van een huis. Je betaalt alleen voor het lidmaatschap van de swap-site.
themaparken in Frankrijk

Ontdekkingsreis voor kids!

Fijn is dat kinderen vaak alle ruimte hebben om te spelen. Onze Kids vinden het vooral leuk dat er in andere familie huizen vaak nieuw speelgoed te vinden is. En in ons Deense ‘eco-huis’ is het het helemaal feest! Op het terrein is een kabelbaan, speeltuin, voetbalveld, ping-pong tafel en trampoline. En als sur plus zijn huisdieren: katten bij onze meiden helemaal een hit. Een tijdelijke huiskat is ideaal. Zeker als je zelf geen huisdieren hebt.

Vrienden voor het leven of voor even

Via huizenruil leer je de leukste mensen kennen. Zo hebben wij nieuwe vrienden gemaakt in Frankrijk, Spanje, Denemarken. Juist door contact via de mail, of korte vragen via de app. “Welke markten zijn het leukst’, of “Help… hoe krijg ik het koffiezetapparaat aan de praat?”ontstaat al snel een band. Daarbij is het leuk om in je nieuwe tijdelijke woonomgeving nieuwe mensen te leren kennen. Ook kids maken makkelijk contact, spelen met kinderen uit de straat. Zonder een woord van elkaars taal te begrijpen. Erg leuk!
Beste dingen om te doen in vakanties

Zo geregeld!

Een huizenruil is eenvoudig en goed geregeld.  Sluit een abonnement af bij een huizenruil site zoals: home-exchange. Post foto’s van je huis, plus een omschrijving. Kies een leuke bestemming, stuur een verzoekje naar verschillende adressen. En voor je het weet rolt de ideale match zo uit de bus. Sluit een ruil-contract af en klaar. Nadeel van het ruilen is dat het zoeken naar de ideale ruilpartner en locatie wat tijd vergt. Toch is het meer dan de moeite waard om de huizenjacht in te zetten. Overigens kun je ook van auto ruilen, of een extra verzekering afsluiten voor je huis. Veilig en handig. Probeer het eens. Ik ben benieuwd naar deze vakantie -experience.

Post a comment

Your email address will not be published.