In de stad

Wandelpad Atlanta Beltline

Atlanta Beltline

De verbindende factor van Atlanta? Wandelpad de Beltline

De BeltLine is een wandelparcours op een voormalige spoorlijn. Dit wandelpad is maar liefst 35 k.m en verbindt en verbroedert de buurten West End, Adair Park, Washington Park en Vine City. Veel van deze wijken zijn gerestyled tot groene, kleurrijke oases. Deze rondwandeling door Atlanta maakt verschillende wijken toegankelijk. Er zijn verschillende trails gemaakt. De meeste lopen door groene parken, langs allerlei kunstwerken en zelfs fitnesstoestellen. Bakje koffie erbij, even lunchen of tussendoor lekker shoppen? Het kan allemaal. Er zijn tal van hippe food-stops en leuke shops langs de route te vinden. De Beltline bevordert voor economische groei, groenvoorziening en verbinding tussen mens en buurt. Vooral in het weekend is het hier een drukte van belang. Families, skaters, fietsers. Gezellig!

Wandelpad Atlanta Beltline
By Robbert Neff

Het idee achter de Beltline

Het idee om de oude spoorlijnen om te vormen tot een compleet parcours met parken is een concept van student Ryan Gravel. Het drukke verkeer maakte het lastig om de universiteit te voet, of met de fiets te bereiken. Samen met Mark Arnold en Sarah Edgens stelde Ryan voor om de oude spoorlijnen tot wandelpaden om te turnen. Dit idee werd samengevat in een proefschrift. Vervolgens is dit concept gedeeld en omarmd door invloedrijke Atlantiërs. Rond 2008 is het plan i.s.m. de gemeente Atlanta gerealiseerd. Dagelijks groet de Beltline en zal in de toekomst nog worden uitgebreid. Tof om te zien hoe 1 wandelpad een stad veilig en geliefd kan maken.
https://www.facebook.com/Thrillist/videos/10156183144045891/

Leave a Response