Thema’sVakanties dichtbij

Hilton op Schiphol Airport| Beste luchthavenhotel.

Best airport hotel? Hilton Schiphol

Als er een prijs bestaat voor beste luchthaven hotel dan schopt Hilton Schiphol Airport het vast ver. Looks en locatie gooien hoge ogen. Dit hotel ligt letterlijk op loopafstand: naast de aankomst en vertrekhal van Schiphol. Dus ideaal voor een vroege of late vlucht. Binnen 7 minuten rol je zo met je trolley vanuit hotelkamer naar de Gate. Alleen al vanwege zijn uiterlijk is het de moeite van een korte stop waard. Van buiten lijkt deze beauty van Mecanoo architecten nog het meeste op een ‘Rubiks Cube’ met diamond shaped ogen. Van binnen rockt deze cube als een malle.

Atrium met glazen dak

De 433 Kamers van het Hilton Schiphol zijn gecentreerd rondom het immens hoge atrium met glazen dak waar zelfs Sjaakie van de Chocolade fabriek nog van staat te kijken. Gekozen materialen zijn luchtig en licht waardoor de ruimte nog groter lijkt. Het interieur van The Gallery Design is warm, sereen met een ‘Dutch touch’. Ook de kamers zelf zijn ruim opgezet. Uiteraard is het Hilton Schiphol van alle faciliteiten voorzien: van fitness via wellness tot aan vergaderruimtes. Van binnen en buiten is dit hotel absoluut het mooiste meisje uit de klas. Voor deze dame draait iedereen zich om.

 

Design Award voor Schiphol hotel Hilton

Het is dan  ook niet gek dat het Hilton Schiphol Airport o.a. de Hotel design award heeft gekregen. En in een mierenhoop van luchthaven drukte is het hier heerlijk rustig. Het totaalplaatje maakt deze date en absolute miss perfect: van een handgeschreven briefje in de kamer…alles is jaloersmakend perfect uitgevoerd. Vooral bijzonder is dat deze plek op een vliegveld uitnodigt om lekker te blijven hangen. En dat doe ik dan ook. Natuurlijk kun je aan de bar aanschuiven, maar Ik ga lekker eten in Hilton’s restaurant the Bowery- de Bouwerij- en maak er een mooi feestje van!

Restaurant de Bowery

Deze boerderij van chef Edwin v.d. Heijkant en Gerry (souschef) is op en top verwennerij van Aziatische, wereldse gerechten met -daar is ie Weer-‘de Dutch touch.’ Het restaurant heeft een wijnbar, 3 open keukens en er werken maar liefst 30 koks. Wat maakt een restaurant aan de luchthaven nu anders? Edwin: ‘Het restaurant werkt met veel Nederlandse producten.

beste luchthaven hotel
Links chef Edwin, rechts chef Gerry

Nederland is klein, maar heeft wel veel mooie producten, en daar maakt de Bowery optimaal gebruik van. We maken geen Hollandse pot, maar bieden een breed pallet aan Aziatische en cosmopolitische smaken aan. Dat moet ook wel want we krijgen hier dag en nacht gasten uit alle windstreken van de wereld over de vloer. Maar ho ho ho… dat wil niet zeggen dat we met alle winden mee waaien. We hebben een heldere signatuur: Aziatisch, Cosmo met een Nederlands tintje. Bijzonder is dat we erg flexibel zijn en persoonlijke wensen van gasten kunnen honoreren.’ Ik: ‘eh dat klinkt logisch’ Edwin: ‘Nee joh, Ik heb altijd in sterrenrestaurants gewerkt, en daar is het vaak lastig om buiten de kaart om te improviseren. Maar hier kunnen we de tijd nemen om aan de wensen van onze gasten tegemoet te komen. Keuzevrijheid is best belangrijk. Je moet na of voor een vlucht toch kunnen kiezen waar je op dat moment zin in hebt? Onze brigade is hier op ingericht, en koks krijgen daarbij de ruimte om te experimenteren en te proberen.’ Ik: ‘Zojuist een dessert van Kay gegeten: een tompoes van gepofte pompoen en koffie lijkt me een mooi voorbeeld van een eigen creatie’.

luchthaven hotel

Komen hier ook gasten uit de buurt?…

‘Nederlanders komen meestal eerst lunchen in restaurant de Bowery en komen vervolgens vaker terug voor een diner. Kan ook prima want de kaart wisselt 5 keer per jaar.‘ Zijn er ook mensen met speciale wensen?  ‘Ik heb bijvoorbeeld ook gasten die in het wildseizoen speciaal hier naar toe komen. Wild staat bij ons niet op de kaart, maar voor de liefhebber maken we graag een uitzondering.’ En nu, wat is de volgende stap?….’Mijn streven? Elke dag blije gezichten blijft het aller- aller- belangrijkst. Ik dat lukt natuurlijk alleen met een fijn team. We betrekken iedereen zoveel mogelijk bij de menu- kaart, koks moeten creatieve ideeën kunnen aandragen en vlieguren maken. Daardoor groeit de kaart van de Bowery tegelijkertijd met het team. Dat laatste is net zo belangrijk. Ik ben een ‘mensen mens.’ Heb mensen nodig om ergens van te genieten, en anderen te laten genieten. Het is dan ook fijn dat  koks met plezier mooie dingen maken, en bijvoorbeeld met trots een gerecht op Instagram plaatsen’.

 

beste luchthaven hotel

Wat vinden de gasten ervan?

Wat is het grootste compliment wat je hier hebt gekregen?…’Wat mij is bijgebleven is dat iemand vertelde dat we iets neer hebben gezet wat je niet verwacht van een hotel op Schiphol Airport.’ En daar ben ik het als gast aan tafel helemaal mee eens. Wijn en kunstige Gerrie-gerechten, en Edwin creaties zijn de bom, ook de on-Amsterdams vriendelijke service is erg fijn. Tel daarbij op dat dit restaurant met zijn vrolijke Delfts blauwe tegels niet opgeprikt voelt. Ook handig: ‘eters’ kunnen maar liefst 4 uur gratis parkeren. En wil je het feest helemaal compleet maken? Dan blijf je toch lekker logeren? www.amsterdamairportschiphol.hilton.com

Leave a Response